Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

SEMINAR „STATUTUL ARBITRULUI PROFESIONIST”

presa 7_o

Asociația de Arbitraj Instituționalizat a organizat sâmbătă, 05 martie 2016, în sala de ședințe a Primăriei Târgoviște Seminarul “STATUTUL ARBITRULUI PROFESIONIST”. La invitație au răspuns profesori universitari, cercetători în științe juridice, avocați, consilieri juridici, experți judiciari, practicieni în insolvența, factori de decizie locali și arbitri. Au fost dezbătute aspecte legate de necesitatea elaborării unei Legi speciale a arbitrajului instituționalizat și totodată a unui Statut al arbitrului profesionist, se arata in comunicatul de presa trimis redactiei noastre si semnat de Vlaicu Rodica, presedintele Asociaţiei de Arbitraj Instituţionalizat.

Cei prezenți au susținut că arbitrajul instituționalizat nu este suficient de bine reglementat de Codul de procedură civilă și din acestă cauză se fac confuzii între arbitrajul ad-hoc (prestat de amatori) și cel organizat de catre o instituție permanenta (instituționalizat). Participanții la seminar au fost unanim de acord că este imperios necesară  inițierea unei legi speciale cu dispoziții clare și concise, care să  nu lase loc de interpretari și care să asigure instituției o evoluție ascendentă și un loc între profesiile juridice.

La eveniment au fost prezenți din partea autorităților locale Alexandru Constantin -consilier în cadrul Instituției Prefectului Județului Dâmbovița și Chiru Cătălin Cristea – secretarul Primăriei Târgoviște. În mesajul transmis, reprezentanții autorităților au apreciat inițiativa Asociației de Arbitraj Instituționalizat  și au declarat că în calitate de juriști consideră că este necesară o alternativă viabilă la justiția statală sufocată de numărul mare de dosare. Alexandru Constantin a suținut că Instituția Prefectului ‘’urmărește cu interes’’ activitatea Asociației de Arbitraj Instituționalizat și a Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat care funcționează pe lângă aceasta și a lansat o invitație doamnei Rodica Vlaicu – președintele asociației, de a participa la o întâlnire la Instituția Prefectului.

presa 10_n

În cadrul evenimentului au expus lucrări: lect.univ.dr. Iulia Boghirnea din cadrul Facultății de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universității din Piteşti, expert contabil Gabriela Anghel – președintele CECCAR fiiliala Dâmbovița, avocat Augustin Răducanu – fost decan al Baroului Dâmbovița, formator în cadrul INPPA, arbitru Alexandra-Roxana Oprea, arbitru Ana-Maria-Scarlet Gugulică, arbitru Loredana Iancu și arbitru Marian Alecu.

Evenimentul s-a închieiat cu Ceremonia primirii în profesie a celei de-a patra promoții de arbitri a Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat, festivitatea a fost organizată în Sala Florentină din cadrul Primăriei Târgoviște. Cu acestă ocazie noii arbitri au primit legitimațiile de serviciu și emoționați au depus următorul jurământ ”Jur să respect și să apăr Constituția și legile țării, drepturile și libertățile omului și să exercit profesia de arbitru cu cinste și demnitate! Așa să-mi ajute Dumnezeu!”.

presa 10_n

Informaţii suplimentare la tel. 0733 046 033, e-mail: vlaicu_rodica@yahoo.com sau arbitraj_instituționalizat@yahoo.ro, pe pagina de facebook “Tribunalul Permanent de Arbitraj Instituționalizat” sau pe site-ul www.arbitraj-institutionalizat.ro.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">