Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Semne care arata DEZECHILIBRE ALE CHAKRELOR

chakras

In organism exista 7 centre energetice principale, cunoscute ca chakre. Fiecare dintre aceste chakre este localizata intr-o anumita regiune a corpului astfel incat dezechilibrul ei poate fi foarte usor corelat cu o anumita afectiune.

Fiecare centru energetic gazduieste puterea noastra emotionala si psihica.
Intotdeauna cand apare o problema de ordin fizic suntem afectati si din punct de vedere emotional. Atunci cand eliberam energiile vechi, care nu ne mai sunt folositoare, vom observa o imbunatatire spectaculoasa a starii de sanatate si totodata echilibrarea starii noastre emotionale.

In cazul in care ai anumite afectiuni recurente sau ai blocaje emotionale, citeste randurile de mai jos pentru a vedea care dintre chakre este afectata.

  1. Chakra radacinii

Este situata la baza coloanei vertebrale, la nivelul coccisului.

Din punct de vedere fizic, dezechilibrul la nivelul acestei chakre conduce la probleme ale picioarelor, rectului, coccisului, ale sistemului imunitar, ale organelor reproducatoare masculine si ale prostatei. De semenea persoanele cu dezechilibre la nivelul chakrei radacinii pot dezvolta in timp artrita degenerativa, dureri ale genunchilor, sciatica, tulburari de alimentatie si constipatie.

Din punct de vedere emotional dezechilibrul de la nivelul acestei chakre conduce la griji privitoare la nevoile de baza pentru supravietuire: bani, adapost, mancare, posibilitatea de a asigura “traiul de zi cu zi”.

Atunci cand aceasta chakra este echilibrata, ne simtim sustinuti, in siguranta, impamantati.

Lectia pe care trebuie sa o invatam de la aceasta chakra este autoconservarea.

  1. Chakra sacrala

Aceasta chakra este situata la aproximativ 5 centimetri sub buric.

Din punct de vedere fizic dezechilibrul acestei chakre conduce la probleme sexuale, ce implica infertilitatea, probleme urinare, disfunctii renale, probleme al soldurilor, ale zonei pelviene si durere in zona lombara.

Din punct de vedere emotional dezechilibrul acestei chakre conduce la aparitia temerilor legate de implicarea in relatii sentimentale, de exprimarea emotiilor, lipsa capacitatii de a ne distra, de a fi creativi. Apar de asemenea frici legate de impotenta, tradare si dependente de orice fel.

Atunci cand aceasta chakra este echilibrata, avem curajul de a ne asuma riscuri, devenim creativi, suntem capabili sa ne implicam in relatii noi, suntem pasionali si avem o sexualitate puternica.

Lectia acestei chakre este sa ii onoram pe toti cei din jurul nostru.

  1. Chakra plexului solar

Este localizata la aproximativ 8 centrimetri deasupra buricului.

Din punct de vedere fizic dezechilibrul acestei chakre conduce la aparitia problemelor digestive, disfunctii ale ficatului, oboseala cronica, hipertensiune arteriala, diabet, ulcer, afectiuni ale pancreasului si ale vezicii biliare, boli ale colonului.

Din punct de vedere emotional dezechilibrul acestei chakre se manifesta prin scaderea stimei de sine, autocritica, frica de respingere, nemultumire legata de aspectul fizic.

Atunci cand aceasta chakra este echilibrata experimentam respectul de sine si auto-compasiunea.

Lectia pe care aceasta chakra ne-o ofera este cea a acceptarii de sine.

  1. Chakra inimii

Este localizata la nivelul inimii.

Din punct de vedere fizic dezechilibrul aceste chakre provoaca aparitia astmului, problemelor cardiace, pulmonare, ale sanilor, ale sistemului limfatic, dureri in zona cervicala, ale umerilor si ale bratelor.

Din punct de vedere emotional dezechilibrul acestei chakre se manifesta prin probleme sentimentale: manifestarea unei atitudini sufocante in cadrul relatiei, gelozie, abandon, furie, frica de singuratate.

Atunci cand aceasta chakra este echilibrata experimentan veselie, multumire, iubire si compasiune, iertare si incredere.

Lectia acestei Chakre se refera la iubire.

  1. Chakra Gatului

Este localizata la nivelul gatului.

Din punct de vedere fizic dezechilibrul la nivelul acestei chakre conduce la probleme ale glandei tiroide, inflamarea gatului, laringita, disfunctionalitati ale articulatiei temporo-mandibulare, infectii ale urechii, probleme faciale (incluzand barbia, obrajii, buzele si limba), dureri ale gatului si ale umerilor.

Din punct de vedere emotional dezechilibrul chakrei gatului produce anxietati legate de comunicare, atat scrisa cat si vorbita. Apare frica de a fi lipsit de putere si optiuni.

Stim ca aceasta chakra este echilibrata atunci cand ne putem exprima liber, suntem sinceri si totusi fermi si suntem de asemenea buni ascultatori.

Lectia oferita de aceasta chakra este aceea a exprimarii lipsita de constrangeri.

  1. Al treilea ochi

Este situat in centrul fruntii, intre sprancene.

Din punct de vedere fizic dezechilibrul acestei chakre conduce la aparitia durerilor de cap, problemelor oftalmice (precum vederea incetosata sau oboseala la nivelul ochilor), probleme ale sinusurilor, convulsii, pierderea auzului, disfunctii hormonale.

Din punct de vedere emotional dezechilibrul chakrei ochilor se manifesta prin probleme legate de reflectia interioara, prin incapacitatea de a ne infrunta temerile, prin refuzul de a invata din experientele altora. Persoanele cu dezechilibre la nivelul acestei chakre traiesc de multe ori intr-o lume a lor, plina de iluzii.

Atunci cand aceasta chakra este echilibrata putem face o distinctie clara intre adevar si iluzie, suntem deschisi catre intelepciune si intelegere.

Lectia acestei chakre este sa vedem imaginea de ansamblu.

  1. Chakra Coroanei

Este situata in varful capului.

Din punct de vedere fizic, dezechilibrul ei conducea la incapacitatea de a invata, sensibilitate la lumina, sunet si mediul ambient.

Din punct de vedere emotional dezechilibrul acestei chakre se manifesta prin aparitia problemelor legate de cunoasterea personala si de nevoia unei puteri mai mari. Dezechilibrul apare datorita gandurilor rigide legate de religie si spiritualitate, experimentam o stare constanta de confuzie, datorita prejudecatilor si a fricii de instrainare.

Atunci cand aceasta chakra este echilibrata, traim in prezent si avem o mare incredere in ghidarea noastra interioara.

Lectia pe care aceasta chakra ne-o ofera este sa traim constient

Probabil dupa citirea acestui articol simti ca nu doar o chakra este dezechilibrata sau blocata. Acest lucru se intampla deoarece atunci cand una dintre chakre este blocata, celelalte incearca sa compenseze devenind astfel fie hiperactive fie hipoactive.

sursa

Distribuie acest articol Oficial Media
Share