Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Serviciul gratuit 112 pe înțelesul dâmbovițenilor

Reprezentanții structurilor teritoriale de informare și prevenire din cadrul Jandarmeriei, Poliției și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovițaau desfășurat, astăzi, 30 iunie a.c.,o acțiune informativ-preventivă în rândul cetățenilor cu privire la apelarea în condiții de legalitate la serviciul 112.

Activitatea s-a desfășurat în zona centrală a municipiului Târgovișteși a constat în discuții interactivecu cetățenii referitoare la ce presupune un apel de urgență, principalele situații când este justificată folosirea acestui serviciu gratuit, precum și despre consecințele nerespectării prevederilor legale, conform cărora apelarea abuzivă sau falsă a numărului unic de urgență 112 se sancţionează cu amendă contravenţională.

Numărul Unic de Urgență – 112 se folosește pentru a solicita gratuit serviciile specializate de intervenție (jandarmerie, poliție, pompieri, ambulanță, SMURD) din orice rețea de telefonie mobilă sau fixă. Prin intermediul acestui număr unic se asigură asistență imediată în situații de urgență, în care este pusă în pericol viața, integritatea, sănătatea cetățeanului, ordinea publică, proprietatea publică/ privată sau mediul.

În cadrul activității informativ-preventive au fost distribuite peste 100 de pliante informative.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul

Distribuie acest articol Oficial Media
Share