Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Serviciul Public Salvamont Lupeni a început permanența în Refugiul Bucura din Retezat

Formația Salvamont Lupeni în cei peste 45  de ani de activitate a avut ca zonă de activitate partea nordică a M-ților Vâlcan între Defileul Jiului și cumpăna apelor Jiu-Cerna, iar din M-ții Retezat partea sudică începând din Curmatura Bucurii.

Aceştia asigură permanenţa în punctele şi refugiile Salvamont, acordarea primului ajutor medical în caz de accidentare şi transportarea accidentatului sau a bolnavului la prima unitate sanitară, căutarea persoanei dispărute, etc.

Salvamont Lupeni are aptitudinea şi competenţa în a interveni la următoarele accidente montane: canyoning, rafting, salvare speologică, personal specializat în salvare aero, specialişti în acţiunile de salvare în caz de avalanşă, în cazul persoanelor dispărute în zona montană, organizează acţiuni de permanentizare salvare pe zona schiabilă, în speţă Straja şi Retezat, etc.

În 2002 cu sprijinul organizaţiei Pronatura din Elveţia, în Retezat s-a anexat la refugiul din Bucura un punct de informare turistică, iar din 1993 s-au încheiat parteneriate de colaborare în domeniul montan cu omologii lor din Franţa, Austria şi Germania, care continuă și astăzi,  salvamontiștii români se bucură de o reputație foarte bună în rândul țărilor cu servicii de salvare montană și reușesc să mențină întotdeauna aceasta activitate „la înălțime”.

”Nu uitaţi, echipele Salvamont sunt singurele structuri care deţin competența legală, personal pregătit profesional şi atestat pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecţiuni medicale. Apelaţi cu încredere la prietenii dumneavoastră de pe cărările munţilor – SALVAMONT România !”,  ne-a declarat George Resiga,  șeful Serviciului Public Salvamont Lupeni.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share