Sfaturi pentru echilibru dintre cariera si familie

Echilibrarea carierei cu familia este o preocupare comuna pentru majoritatea indivizilor. Cu toate acestea, este important sa realizam ca cea mai mica dintre schimbari poate produce un impact puternic.

munca de acasa

Am lucrat adesea slujbe care necesitau ore de munca extra si de weekend. Intrebarea este: ce putem face?

Moment de recunostinta

Cand te trezesti dimineata stai drept, relaxeaza-te si inchide ochii. Spune-ti: „Sunt recunoscator pentru cei care ma sustin, cred in mine si sunt mereu alaturi de mine.” Spune asta cu o respiratie adanca intre fiecare data cand o spui si recomand sa o spui timp de cinci minute intregi.

Cand deschizi ochii si privesti tot ce te inconjoara, pastreaza cu tine acel moment de recunostinta pe tot parcursul zilei, amintindu-ti ca abia astepti sa ajungi acasa la familia ta iubitoare.

Parteneri de antrenament

Incepeti-va ziua facandu-va exercitii impreuna cu familia si facand niste activitati fizice impreuna. Tot ce ai nevoie este de 10 minute. Ai realizat un doi pentru unu: activitate fizica si timp in familie! Astfel te vei incarca cu energie pozitiva care va reflecta asupra ta tot restul zilei. Cu siguranta vei avea un randament mai bun si astfel vei obtine un salariu net mai mare.

Playlist de familie

Pe serviciul dvs. de streaming partajat, creati o lista de redare cu muzica preferata a familiei. Cand iei o pauza la serviciu sau simti ca un moment negativ ia ce este mai bun din tine, asculta acea muzica, gandeste-te la familie si recastiga-ti concentrarea. Muzica este o voce puternica si are capacitatea de a ne afecta mentalitatea. Lista de redare a familiei va va energiza si va va imbunatati starea de spirit.

Apel telefonic zilnic

Cel putin o data pe zi, sunati sau trimiteti un mesaj catre persoana iubita sau copiii dvs. Spune-i familiei tale ca sunt mereu in gandurile tale. Chiar si in fata unui termen limita mare sau a unei intalniri importante, acel moment te va relaxa si va face familia sa zambeasca!

Clarificati-va programul de lucru si asteptarile

Discutati cu seful dvs. asteptarile sale de la dvs. in ceea ce priveste timpul si pozitia dvs. pentru a promova o intelegere reciproca si clara a rolului dvs. in cazul in care rolul dumneavoastra implica ore de seara/weekend si sarcini precum raspunsul la e-mailuri, lucrul de acasa sau timpul suplimentar necesar pentru proiecte speciale, stabileste o strategie.

Socializarea la locul de munca

Este obisnuit ca colegii sa petreaca dupa serviciu. Acest lucru va echilibra mai mult lucrurile. Sunt momente in care sa bei bere cu colegii, dar exista si momente in care sa mergi acasa, sa te relaxezi, sa vezi un film si pur si simplu sa te distrezi cu familia. Astfel iti vei cunoaste proprii colegi, va veti intelege mult mai bine si veti creste impreuna fiind departe de incasarea la finalul lunii a unui salariu minim pe economie.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share