Sfaturi practice pentru o grădină mereu curată, fără bătăi de cap

Dacă ai o grădină de mai mici sau mai mari dimensiuni, știi deja cât de dificil este să menții mereu curățenia și ordinea. E o sarcină foarte grea ca lucrurile să arate mereu gata de a primi oaspeți, iar fotografiile realizate acolo și postate pe rețelele de socializare să reflecte un cadru idilic, ce atrage numeroase aprecieri și comentarii. Pentru a te bucura de un astfel de spațiu al tău e nevoie de multă muncă, dar mai ales de cunoașterea unor metode prin care poți conserva o perioadă mai îndelungată aspectul frumos, fără să fie nevoie să intervii foarte des.

Iată o serie de sfaturi practice, numai bune de pus în practică pentru o grădină sofisticată, dar care nu necesită foarte multă muncă și implicare:

  1. Optează pentru piatra naturală și limitează zonele cu gazon

Deși gazonul dă un aer de naturalețe spațiului, el nu e potrivit pentru tine, dacă nu ești dispus să-i aloci mereu timp pentru a fi tuns și îngrijit corespunzător. Dacă nu vei putea face acest lucru, gazonul își va pierde din densitate și vor apărea bălțile cu noroi, după fiecare ploaie. 

Din fericire, poți construi un design frumos, natural, plăcut și relaxant fără gazon, apelând, de exemplu, la piatra naturală.

  1. Investește în ustensile care-ți ușurează munca

Desigur că, orice ai alege să ai pe jos, necesită din când în când să fie curățat. De exemplu, dacă ai pavele, indiferent de culoarea sau modelul lor, nu pot sta la infinit necurățate, în timp depunându-se praf sau chiar apărând pete și mizerii dacă ai un animal de companie. Ei bine, poți face curățenie și o poți menține foarte simplu, cu aparatele de spălat cu presiune Husqvarna de la Belgarden, unde vei găsi o gamă foarte variată de produse, atât la nivel de specificații tehnice și funcționalitate, cât și din perspectiva bugetului, ofertele adresându-se tuturor buzunarelor și cu precădere clienților conștienți de beneficiile alegerii unui produs calitativ.

  1. Alege plante cărora nu le cad florile și care se întrețin ușor

Există numeroase soiuri de flori pe care ți-ai dori să le ai în grădina ta. Unele dintre ele sunt de-a dreptul spectaculoase și ar contura un cadru idilic, doar că ești pregătit să le întreții? Unele plante pot fi destul de pretențioase, necesitând să fie udate de două ori pe săptămână sau chiar mai des, dacă afară este foarte cald. De asemenea, unele necesită să fie frecvent curățate, iar atunci când florile se usucă, se pot împrăștia prin toată grădina. 

Dacă n-ai timp de astfel de activități, alege plante mai puțin pretențioase. Citește despre fiecare plantă în parte, află care-i sunt necesitățile și abia apoi orientează-te spre a face o achiziție. 

În cele din urmă, nu uita de micile obiecte de decor și, dacă spațiul este redus, evită culorile închise în elementele de design, cum ar fi perdelele, mobilierul. Optează pentru tonuri calde, deschise și vesele, care vor stârni optimismul și bucuria celor ce vor păși pragul grădinii tale.

 

Sursă foto: pixabay.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share