Si TU poti STOPa CORUPTIA!

img_8129

Reprezentanții Direcției Generale Anticorupție și Asociația Pro-Democrația susțin și își doresc pe viitor parteneriate cu mass-media, cei care vor putea oferi cetățenilor informarea și conștientizarea în legătură cu faptele anticorupție. 

Ieri, la sediul Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu” din Târgoviște, a avut loc  masa rotundă cu tema  „Prevenirea corupției – drumul către integritate, eveniment ce face parte din cadrul Proiectului LABIRINTUL ANTICORUPŢIE – ediţia 2016, derulat de Direcţia Generală Anticorupţie, Asociaţia Pro Democraţia și Fundația Hanns Seidel România.

Au susținut prezentări ale proiectului, comisarul de poliție Titov Gherghe (șef serviciu, Serviciul Prevenire. Direcția Generala Anticorupție), comisar-șef de poliție Corsi Radu (șef serviciu, Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița), comisar-șef de poliție Daniel Moldoveanu (manager de proiect, Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și județul Ilfov) și Iuliana Iliescu (manager de proiect, Asociația Pro- Democrația).

Subiectele propuse pe marginea cărora s-au realizat discuțiile au fost următoarele:

  • Strategia Națională Anticorupție 2016-2020
  • Prevenirea și educația anticorupție
  • Incidentele de integritate
  • Principalele activități de prevenire a corupției desfășurate de D.G.A. în județul Dâmbovița
  • Prezentarea proiectului pilot ”Etică și integritate organizațională în M.A.I”
  • Prezentarea proiectului ”Labirintul Anticorupție”- ediția 2016

De asemenea la eveniment au fost invitați reprezentați ai autorităților locale, șefi de direcții și servicii, precum și reprezentanții mass media, cei care au poate rolul cel mai important, acela de a prelua și disemina mesajele anticorupție, fiind un partener puternic al instituțiilor statului. Societatea civilă are nevoie de modele, are nevoie ca instituțiile statului să fie drepte, corecte și primele care oferă exemplele pozitive de integritate.

Reprezentanții Direcției Generale Anticorupție și Asociația Pro-Democrația susțin și își doresc pe viitor parteneriate cu mass-media, cei care vor putea oferi cetățenilor informarea și conștientizarea în legătură cu faptele anticorupție. În acest sens, atât agenția de știri News247WorldPress condusă de Robert Williams cât și Oficial Media, au dat mâna cu reprezentanții DGA pentru un parteneriat privind lupta anticorupție.

Sperăm ca eforturile fiecăruia dintre noi să fie unele constructive, așa cum încercăm să realizăm în fiecare zi, să ajutăm la schimbarea mentalităților și a conștiinței semenilor noștri. Prin unitate și integritate vom putea depăși stadiile societății actuale, în care domină haosul atât instituțional cât și interuman.

 

img_8142

img_8146 img_8140 img_8131 img_8127 img_8126

Date contact

Direcția Generală Anticorupție

Adresă: Șos. Olteniței nr. 390A, sector 4, București

Telefon: 021.332.26.54

E-mail: petiții.dga@mai.gov.ro

Website: www.mai-dga.ro

Semnalează GRATUIT corupția la linia telefonică anticorupție 0800.806.806

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share