Simbolistica din spatele priveghiului și ce este bine de știut

De ce este important acest priveghi și care este simbolistica din spatele lui? Ce se întâmpla la acest priveghi și ce este bine de știut? Iată mai multe informații care te-ar putea interesa!

După ce survine decesul unei persoane, acest priveghi este una dintre cele mai importante etape care trebuie să fie respectate. Priveghiul este una dintre acele tradiții și obiceiuri ce datează de secole întregi, susținută Biserica Ortodoxă. Dacă la început acest priveghi era susținut la domiciliul persoanei decedate, acum poate avea loc la capela unei Biserici, și astfel, fiecare persoană care dorește să vină să-și ia rămas bun are această posibilitate.

Priveghiul are loc chiar și în zilele noastre la domiciliul persoanei decedate, în diferite zone ale țării, dar cel mai mult acesta a ajuns să fie recunoscut și să aibă loc în cadrul capelei. În altă ordine de idei, fie că are loc la domiciliu, fie că are loc la capelă, acest priveghi are o importanță aparte, din mai multe motive. Rămâi alături de noi pentru a afla mai multe informații!

Care este simbolistica pe care o are acest priveghi?

Așa cum probabil ai mai auzit, la priveghi pot veni persoanele care doresc să-și ia rămas bun și să petreacă ultimele momente alături de persoana dragă lor, care a trecut în neființă, până în momentul în care urmează să aibă loc înmormântarea sau chiar și incinerarea. Familia îndoliată, alături de persoanele care doresc să-și ia rămas bun, pot lua parte la acest priveghi atât cât doresc, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții. Ușa domiciliului sau capelei este deschisă pentru oricine, în orice oră din zi sau din noapte, dar acest lucru depinde foarte mult și de nevoile familiei persoanei decedate. Astfel, putem înțelege și simbolistica din spatele acestui priveghi, care reprezintă acele ultime momente pe care un om le poate petrece cu o persoană dragă lui, a cărui fir luminos al vieții s-a încheiat, din nefericire. Deși nu sunt tocmai acele clipe pe care un om ar dori să le petreacă cu o persoană care a fost atât de importantă pentru el, este bine de menționat că aceste ultime momente au o importanță aparte, chiar ajutându-l pe om să accepte mai ușor pierderea suferită.

Și mai bine spus, aceste ultime momente îl ajută pe om să se simtă împăcat cu faptul că face tot ce poate și tot ce a mai rămas de făcut pentru persoana care a trecut în neființă, fiindu-i alături în ultimele sale momente, înainte de a avea loc înmormântarea sau incinerarea. Bineînțeles, rămâne în continuare decizia fiecărei persoane dacă dorește să ia sau nu parte acestui priveghi, însă este bine de știut care este simbolistica din spatele acestei tradiții, care datează de secole întregi.

De ce acest priveghi este atât de important?

Atunci când vine vorba despre acest priveghi, este bine de știut că acesta are o însemnătate aparte. Așa cum am menționat anterior, acest priveghi le oferă oamenilor care doresc, posibilitatea de a-și lua rămas bun de la o persoană importantă lor, care a trecut în neființă, și de a petrece ultimele momente alături de aceasta. Acest priveghi îi poate ajuta pe oamenii prezenți să accepte și să treacă mai ușor peste decesul unei persoane importante pentru ei, fiindcă vor avea posibilitatea de a se ”adapta” treptat pierderii pe care trebuie să o confrunte. Altfel spus, acest priveghi le oferă oamenilor posibilitatea de a își lua rămas bun în ritmul lor, fără să fie presați de timp, pentru că durata acestuia este de 3 zile, în general. Deși nici tot timpul din lume nu ar fi suficient pentru a accepta decesul unei persoane, aceste 3 zile pot fi ajutor pentru a face trecerea de la o situație la alta, și mai mult de atât, prezența oamenilor la priveghiul unei persoane importante pentru ei îi ajută să îi cinstească și să-i mențină în viață amintirea persoanei decedate.

Un lucru bine de știut, dincolo de toate aceste informații redactate în cadrul articolului prezent, este că firma de servicii funerare non stop București este alături de orice persoană care suferă o pierdere 24 din 24h. Aceasta pune la dispoziție acele servicii complete, care conțin accesoriile funerare și obiectele necesare pentru priveghi, înmormântare sau incinerare și chiar și pentru parastas.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share