SMART CITIES OF ROMANIA CLUSTER

 În data de 10.11. 2022 va avea loc expo-conferinţa Smart Cities of Romania, având ca temă principală în acest an Tehnologii pentru dezvoltare sustenabilă și reziliență.

Obiectivele pentru dezvoltare sustenabilă reprezintă orientarea principală pe plan mondial, precum și fundamentul programelor de finanțare ale UE sau ale altor fonduri de investiții. Programele de finanţare în curs – PNRR, POR 20221-2027 – pe care România urmează să le deruleze sunt construite în acest mod și reprezintă principala oportunitate de investiții în următorii ani. Pe de altă parte ultimii ani au relevat fenomene perturbatoare de mare amploare, precum pandemia COVID sau războiul din Ucraina și, implicit, nevoia creșterii capacității și competențelor de răspuns la astfel de fenomene.

agenda-scor-2022

SCoR 2022 oferă o platformă de prezentare a tehnologiilor care pot fi aplicate pentru dezvoltare sustenabilă și reziliență, de dezbatere a modalităților de aplicare a acestora pentru realizarea investițiilor în perspectiva imediata și pe termen mediu.

Temele propuse pentru SCoR 2022 sunt:

  • Clădirile inteligente, eficiente energetic obiectiv al valului renovării
  • Eficiența energetică a comunităților
  • Transformarea digitală în sectorul public și în industrie. Oportunitățile oferite de serviciile în cloud
  • Energie sustenabilă
  • Mobilitate urbană – soluții moderne și schimbarea de mentalitate
  • Dezvoltarea urbană în perspectiva 2027. Infrastructura orașelor inteligente. Managementul dezvoltării sustenabile
  • Siguranță publică

Printre vorbitori: se regăsecc Stelian Arion (Scor Cluster), Mihai Ivascu (CCIR) Ioan Marcel Boloș (Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene) Laszlo Borbely (Secretariatul General al Guvernului) Adrian Curaj (UEFISCDI), Silviu Pufan (Fortinet) Eduard Dumitrascu (ARSC) Călin Radu Vilt, Emilia – Cerna Mladin, Marian Florea, Dan Nicula (ADRBI), Vladimir Adrian Ghitulescu (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București), Ioan Dan Gheorghiu (CNR-CME) etc.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share