Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Soluție modernă pentru amenajarea terenurilor de joc: gazon artificial tenis

Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să se țină cont atunci când se dorește asigurarea celor mai bune condiții pentru jocul și antrenamentele de tenis este amenajarea terenului potrivit. În ultimii ani – cu precădere, gazonul artificial a devenit o opțiune din ce în ce mai populară, iar acest lucru este de înțeles dacă avem în vedere avantajele diverse pe care le oferă. Durabilitatea, ușurința în întreținere și versatilitatea în design sunt cele mai importante, iar mai multe detalii în acest sens vei descoperi în acest articol.

Procesul de construcție și amenajare a unui teren de tenis cu gazon artificial 

Se poate spune, într-adevăr, că acest proces de amenajare a terenului este unul complex, însă atunci când intră în ecuație amenajarea cu ajutorul unui gazon artificial tenis, lucrurile se simplifică considerabil. Cu toate acestea, este necesară atenția la detalii, astfel încât rezultatele să fie unele pe măsura așteptărilor.

Înainte de toate, este necesară pregătirea terenului, urmată de instalarea sistemului de drenaj. Este vorba despre sistemul care ajută la evacuarea apei de pe suprafața terenului în timpul ploilor sau irigării, menținând astfel suprafața de joc uscată și utilizabilă.

După aceea se montează stratul de bază care servește drept fundație pentru amenajare teren tenis, strat care poate consta în materiale precum piatra concasată sau nisipul compactat. Apoi se aplică gazonul artificial, practic ultimul pas în construcția terenului de tenis. Se întinde și se fixează gazonul, asigurându-se că suprafața este uniformă și bine întinsă, apoi sunt efectuate verificări și ajustări finale pentru a asigura faptul că terenul este complet funcțional și pregătit pentru utilizare.

Costuri implicate în construcția și amenajarea unui teren de tenis 

Pentru a stabili cat costa un teren de tenis amenajat cu ajutorul gazonului artificial, este important să ții cont nu numai de dimensiunile terenului, ci și de calitatea gazonului artificial, de accesibilitatea locației și de serviciile incluse în pachetul de instalare. În general, cele mai bune variante pe care le ai la dispoziție, care implică și costuri pe măsură, sunt reprezentate de gazonul artificial cu înălțimea firului între 18 și 22 mm, varianta realizată din polietilenă cu fir fibrilat de culoare verde sau roșu-cărămiziu. 

Avantajele oferite de gazonul artificial în tenis

O constructie teren tenis cu ajutorul gazonului artificial oferă numeroase avantaje față de alte tipuri de suprafețe, iar printre acestea se numără durabilitatea și rezistența la uzură, ușurința în întreținere sau șansa de a obține cele mai bune performanțe. 

Acesta este construit pentru a rezista la utilizare intensivă și la condiții meteorologice variate, oferind astfel o suprafață durabilă și rezistentă la uzură și necesită mai puțină întreținere, fiind mai ușor de curățat și de menținut într-o stare optimă.

Suprafața uniformă și consistentă a gazonului artificial oferă jucătorilor condiții de joc predictibile și stabile, contribuind la îmbunătățirea performanței acestora.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share