Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Sondaj CURS: AUR pe locul 3 în România cu 14%, totodată 87% dintre români nu cred în pandemie

AUR a atras membri și simpatizanți dintre cei care au văzut în pandemie o dictatură medicală și o farsă mondială pentru schimbarea orânduirii sociale, așa cum s-a întâmplat în 1989 cu cea mai mare parte din țările comuniste. Cei mai mulți membri au venit în AUR alături de Diana Șoșoacă pe fondul luptei acesteia pentru libertatea de mișcare și de exprimare.

Chiar dacă Șoșoacă nu se mai află în partid, acesta înregistrează creșteri în primul rând datorită faptului că se opune vaccinării obligatorii și certificatului verde. În timp ce celelalte partide au structuri solide, AUR ar scădea dramatic în momentul în care ar susține pandemia.

Sondaj CURS: Ruptura din PNL şi USR_PLUS a dăunat ambelor formaţiuni politice. Dacă adăugăm majorările de preţuri şi retricţiile inerente pandemiei, urcă pe valul 4 PSD şi AUR, formaţiuni care par favorizate în cazul unor eventuale alegeri anticipate.

Cel mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) la comanda PSD arată că, dacă mâine ar fi alegeri parlamentare, PSD ar obține 36%, PNL – 19%, AUR – 14%, USR PLUS – 11%.

UDMR și PMP ar obține 5%, iar PPU-sl, partidul susținut de patronul trustului Antena, Dan Voiculescu, ar obține 4%. Toate procentele sunt valabile la o prezență de vot de 42%.

Un procent mare de intervievați, de 75%, se consideră bine informați despre criza politică, iar 45% dintre repondenți consideră că PSD nu ar trebui să depună moțiune de cenzură. Tot 45% dintre cei care au participat la sondaj consideră că alegerile anticipate nu ar fi soluția pentru rezolvarea crizei.

87% dintre români nu cred în pandemie

Alți 42% cred că, dimpotrivă, o nouă rundă de alegeri generale ar fi cheia detensionării politice, iar 43% dintre intervievați consideră că PSD ar trebui să inițieze propria procedura legislativă pentru moțiunea de cenzură.

Același sondaj arată că 36% din persoanele intervievate au ca principală îngrijorare creșterea prețurilor.

16% se tem de posibilitatea întoarcerii elevilor la școala online.

Doar 3% sunt preocupate de corupție și 13% de valul patru al pandemiei de COVID-19, de unde rezultă că 87% dintre români nu cred în pandemie

Sondajul a fost realizat pe 861 de persoane cu vârste de peste 18 ani, cu o marjă de eroare de +/- 3%, la un nivel de încredere de 95%. Sondajul a fost realizat în perioada 8-10 septembrie, prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Distribuie acest articol Oficial Media
Share