Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Specia Nu este în pericol din cauza apariției hibridizarii

Deși la nivel european România pare să aibă o populație viabilă de lupi, Munții Carpați rămân în continuare printre cele mai puțin studiate ecosisteme montane din Europa.
Pe măsură ce Carpații se confruntă cu pierderea habitatelor, schimbări climatice și scăderea acceptanței faunei sălbatice, avem nevoie să protejăm nu doar lupii în viitor, ci întreaga rețea de viață,  pe care aceștia o susțin.
Lupul este o figură cu profunde rădăcini în viața și în cultura românească.
Inteligența și calitățile fizice extraordinare ale lupului au făcut ca omul să respecte și chiar să divinizeze calitățile acestui animal, devenit un adevărat simbol. Îl regăsim în legende, în povești, pe case (simbolul „colții lupului”), pe îmbrăcăminte, obiecte, dar și în tradiții. În natură, lupul are un rol important în menținerea echilibrului ecosistemelor.
”Ne-am bucurat să vedem interesul ridicat pentru lupii din România, rezultatele studiului fiind preluate de întreaga mass-media. Pentru că datele noastre au fost reinterpretate în diverse feluri, simțim nevoia să clarificăm câteva lucruri pentru informarea corectă.
 Apariția hibridului dintre un lup și un câine este un fenomen care este înregistrat pentru prima dată în România, prin acest studiu, datorită analizei genetice. Este foarte posibil ca pe teritoriul țării să existe acest fenomen de mai mult timp, însă în lipsa unui studiu precis, nu s-a înregistrat. Concluzia specialiștilor pe această specie la nivel European este că hibridizarea trebuie monitorizată pe termen lung și chiar înainte să producă efecte, pentru că poate duce la degradarea genetică a populațiilor de lup, ex. Spaniei.
 Specia 𝗡𝗨 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗶̂𝗻 𝗽𝗲𝗿𝗶𝗰𝗼𝗹 𝗱𝗶𝗻 𝗰𝗮𝘂𝘇𝗮 𝗮𝗽𝗮𝗿𝗶𝘁̦𝗶𝗲𝗶 𝗵𝗶𝗯𝗿𝗶𝗱𝗶𝘇𝗮̆𝗿𝗶𝗶, iar lupii 𝗡𝗨 𝘃𝗼𝗿 𝗱𝗶𝘀𝗽𝗮̆𝗿𝗲𝗮, așa cum scriu unele știri. Fenomenul ridică îngrijorări și trebuie urmărit.
https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=1413360032578788
 Studiul este efectuat pe o suprafață de 1.400 km² din Carpații Meridionali, NU la nivelul întregii țări. Conform acestuia, la nivelul zonei studiate s-au înregistrat 47 de lupi și un hibrid între lup și câine, împărțiți în șase haite.
 Estimările oficiale ale populației de lupi din România sunt de 3.000 de exemplare. Această cifră nu se bazează pe date științifice și cifra nu este rezultatul acestui studiu” transmit cei de la  Fundația Conservation Carpathia.
Aceasta  a fost fondată în anul 2009 de către 12 filantropi și conservaționiști cu scopul de a opri tăierile ilegale de pădure, precum și pentru a conserva o suprafață mare a pădurilor din Carpați, sub forma unei zone complet protejate, pentru generațiile viitoare.
Acest lucru se face prin cumpărarea terenurilor și cesionarea drepturilor de vânătoare, pentru protecția completă a tuturor elementelor naturale, din bani privați și publici.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share