SPECIALIȘTII de la ABA JIU fac schimb de informații cu omologii lor olandezi

 Administrația Bazinală de Apă Jiu găzduiește, în această săptămână, o delegație de specialiști în managementul apei din Regatul Țărilor de Jos și reprezentanți A.N “Apele Române”.
Întâlnirea privește gestionarea secetei, adaptarea la schimbările climatice și managementul părților interesate.
Învitații au participat la activitățile organizate de către  cei de la ABA JIU  în cadrul proiectului BLUE DEAL (Managementul integrat al resurselor de apă în zone afectate de secetă din Câmpia Olteniei, prin implicarea factorilor interesați – zona pilot Dăbuleni).
 Pentru această întâlnire cu specialiștii olandezi s-a stabilit o agendă de lucru cu deplasări în teren. Astfel, în cadrul deplasării la Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj (sediul Targu Jiu) a fost dezbătută tema gospodarirea resurselor de apă în bazinul Mijlociu al râului Jiu în perioada de secetă, a fost vizitată stația de tratare a apei potabile pentru orașul Tg. Jiu, și SH Rovinari. Totodată, s-a mers și la S.H.I Petroșani unde s-au luat la pas cele mai importante lucrări hidrotehnice din bazinul superior al râului Jiu. A fost vizitat și barajul de la VALEA DE PEȘTI.
Deplasarea pe teren s-a finalizat cu vizita la centrul de transmitere a datelor pentru hidrologie și meteorologie Rânca, unde au fost discutate problemele legate de gestionarea apelor în zona Rânca-Novaci.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share