Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Spectacole de teatru, dans și circ din România, Franța și Germania, ajung în Piața Traian în ultimă lună a Festivalului in : v z b l organizat de Teatrul Basca

În luna noiembrie Festivalul in : v z b l organizat de Teatrul Basca ajunge la final. Publicul este invitat la ultima lună de spectacole, cu un program bogat de reprezentații artistice.

Spectacolele invitate în această lună transmit mesaje puternice și sunt menite să ne apropie, să ne sensibilizeze față de grupurile vulnerabile din societate, și să ne facă să ne cunoaștem mai bine. Spectacolele sunt produse de companii artistice care au la bază valorile festivalului in : v z b l , precum empatie, solidaritate, înțelegere și compasiune.

 Progamul lunii noiembrie cuprinde șase producții de teatru, dans și circ, naționale și internaționale, după cum urmează:

SPECTACOLUL LUNII

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

11 noiembrie, ora 19.00 – Foreign body_trio la sala Lira de la Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.

Spectacolul este HIGHLIGHTUL lunii noiembrie, fiind creat și regizat de artista de origine coreeană, stabilită în Berlin, Howool Baek.  Spectacolul de dans vorbește despre diferențe și stereotipuri prin prisma corpului uman. Precizia mișcărilor celor trei dansatori de pe scenă aduce audiența în acel punct în care semnificația conceptului de ”străin”, așa cum este definit de societate, devine chestionabilă.

12 noiembrie, ora 19.00 – Vulnerabil la Teatrul Basca.

Spectacolul de teatru realizat de Platforma de teatru politic, aduce în spațiul public violența din spatele ușilor închise. Producția vorbește despre oameni mari și oameni mici, despre raporturi de putere, despre durere și asumare, despre iubire și auto-compasiune. Spectacolul aduce în prim-plan această entitate mică din interiorul fiecăreia dintre noi, care, în urma traumelor din copilărie, rămâne invizibilă pentru cei din jur.

14 & 15 noiembrie, ora 19.00 – Nine to five la Teatrul Basca.

Spectacolul de circ produs de compania Circographie Cie din Franța, ne transpune într-o zi din viața unui om obosit, prins în biroul lui și în rutina lui. El jonglează cu munca, făcând sarcini repetitive și absurde, în timp ce luptă împotriva plictiselii și a stresului. Prins între dorința de a pleca și teama de a-și lăsa viața actuală în urmă, încearcă să găsească modalități de a se bucura de munca sa și testează limitele puținei libertăți care i-a mai rămas. Prin obsesiile, ritualurile, eșecurile, frustrarea, și micile momente de fericire din zi, el experimentează absurditățile unei slujbe fără sens în cultura modernă a muncii.

19 noiembrie, ora 19.00 – Disneilend la Teatrul Basca

Pornind de la faptele din viața reală a unui deținut din România, Centrul de creație Maidan din Cluj Napoca, a realizat un spectacol de teatru care lasă publicul cu întrebări fundamentale legate de etichetele pe care le punem oamenilor, de distanțele care ne despart și de umanitatea care ne apropie. Disneilend este o poveste pe care, urmărind-o, spectatorii vor parcurge un adevărat carusel de senzații și de emoții.

20 noiembrie, ora 18.00 – Soare cu dinți la Teatrul Basca.

Spectacolul de teatru este produs tot de Centrul de creație Maidan din Cluj Napoca, și vorbește despre aspirațiile, problemele surzilor dar și avantajele de a fi surd într-o lume din ce în ce mai zgomotoasă. Canalele non-verbale pe care se transmite emoția sunt explorate într-un proiect animat de lipsa de prejudecăți și umorul, prezente mereu în cooperarea dintre noi și prietenii noștri surzi.

23 noiembrie, ora 19.00 – Sub apă la Teatrul Basca.

REACTOR de creație și experiment din Cluj Napoca revine anul acesta la Festivalul in : v z b l cu un spectacol de teatru introspectiv de lumini și emoții, inspirat din viața personală a autoarei textului, Ioana Toloargă.

Biletele sunt disponibile în rețeaua Iabilet.

Festivalul in : v z b l este organizat de Asociația Solidart prin Teatrul Basca, în cadrul programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii, și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de proiecte.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin