Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Spiritul Jocurilor Olimpice, la Biblioteca Universității Politehnica Timișoara

Biblioteca Universității Politehnica Timișoara, în parteneriat cu Institutul Francez și cu sprijinul cluburilor sportive Politehnica Timișoara, CSC Dumbrăvița și ACS Dumbrăvița, a organizat două evenimente sportive inedite, programate în contextul ediției din acest an a Jocurilor Olimpice de vară din Paris, dorind să aducă spiritul olimpic mai aproape de comunitatea locală.

Având în vedere succesul de care bucurat inițiativa de a pune la dispoziția studenților veniți la Biblioteca UPT o masă de tenis pentru relaxare în pauzele de învățare, anul acesta a fost organizată prima ediție a Poli Ping Pong Challenge, care s-a desfășurat în data de 22 mai 2024, în Holul Central al Bibliotecii UPT. Competiția de tenis de masă a fost deschisă tuturor participanților cu vârsta de peste 16 ani, fiind însă destinată doar amatorilor, având drept scop promovarea sportului și fair-play-ului.

Peste 50 de amatori s-au înscris în competiția organizată cu suportul, în special logistic, al Asociației Club Sportiv Dumbrăvița.

În deschiderea evenimentului, rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, a menționat legătură strânsă a activităților didactice din UPT cu cele sportive, încă de la înființarea instituției, subliniind că valorile din sport au intrat deja în ADN-ul instituției.

Tot în deschiderea evenimentului, directorul Institutului Francez din Timișoara, Tilla Rudel, a felicitat Politehnica și Biblioteca UPT pentru organizarea unui astfel de eveniment care să celebreze Jocurile Olimpice de la Paris, din vara acestui an, iar Nicoleta Husar, președintele Asociației Club Sportiv Dumbrăvița și multiplă campioană națională la tenis de masă, și-a exprimat bucuria că acest sport are o priză atât de mare, în special la tineri.

Câștigătorii primului turneu de tenis de masă organizat de Biblioteca UPT, în colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara, Institutul Francez, CSU Poli și Asociația Club Sportiv Dumbrăvița sunt:

  • Locul I: Andrei Roșu
  • Locul II: Dominik Blaboli
  • Locul III: Sergiu Mermezan

Aceștia au fost răsplătiți cu vouchere pentru cumpărarea de cărți, diplome, iar premiul I a primit și o mascotă a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024.

Pe lângă competiția de ping-pong, în data de 23 mai 2024 a avut loc un meci demonstrativ de scrimă, găzduit tot în Holul Central al Bibliotecii UPT. În prezența directorului executiv al Clubului Sportiv Universitar Politehnica Timișoara, Adrian Tal, și a conducerii Bibliotecii UPT, acesta a oferit spectatorilor ocazia de a vedea la lucru sportivi de la secția de scrimă din cadrul CSU Politehnica Timișoara, care a și obținut recent o serie de medalii în Campionatul Național, într-o prezentare a scrimei într-un cadru inedit.

În plus, vizitatorii au avut oportunitatea unică de a descoperi însemnele oficiale ale Jocurilor Olimpice din acest an.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share