26/09/2021

Spitalele hunedorene primesc mai mulți bani

  Conform noilor contracte semnate cu Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara, spitalelor din județ le sunt alocate pentru perioada august – decembrie 2021, fonduri financiare mai mari cu 9,8 milioane lei, față de sumele primite în aceeași perioadă a anului trecut.  

Prefectul județului, Călin Petru Marian, a solicitat conducerii C.A.S. Hunedoara  ca sumele primite de la Guvernul României să fie împărțite astfel încât,  să crească veniturile tuturor spitalelor din județul Hunedoara.

„Pentru Guvernul României, atenția acordată sănătății publice este deosebit de importantă. Sănătatea nu are culoare politică iar finanțarea serviciilor medicale din județul Hunedoara este gândită în așa fel încât toate spitalele să aibă suficiente fonduri pentru a asigura serviciile medicale de care au nevoie hunedorenii.”  a declarat prefectul Călin Petru Marian, la discuțiile pe care le-a  avut cu Adrian David după semnarea contractelor pentru semestrul doi, dintre spitale și CAS Hunedoara.

Astfel, pentru perioada august – decembrie 2021, celor 12 unități spitalicești din județul Hunedoara, le-au fost alocate sume mai mari decât anul trecut pentru buna funcționare dar și pentru a avea fonduri suficiente necesare internărilor de zi.

„Prevenția este o componentă extrem de importantă a sistemului de sănătate, căreia trebuie să îi acordăm o mai mare atenție pentru îmbunătățirea stării de sănătate a populației. Prevenirea îmbolnăvirilor și depistarea unor afecțiuni în faze incipiente mai ușor de tratat aduce beneficii majore. Pacienții vor avea șanse mai mari de recuperare, iar costurile vor fi mai mici. De asemenea, niciun furnizor de servicii paraclinice nu poate refuza acordarea investigațiilor recomandate de medicul de familie în cadrul consultației de prevenție pentru asiguratul din lista proprie cu vârsta de peste 40 de ani, pe motiv că s-au epuizat fondurile.” – spune a trasmis și  Adrian David, directorl CAS Hunedoara.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share