Astăzi, la sediul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, a avut loc o conferință de presă susținută de managerul general, doctor Claudiu Dumitrescu, alături de noul director medical, Radu Ioana – medic psihiatru, Elena Firoiu – purtător de cuvânt, Roxana Gălbenuș – medic chirurgie vasculară și Alina Dumitrescu – medic hematolog.
În deschidere, managerul general a oferit o diplomă de excelență medicului Jantes Bogdan pentru cei 47 de ani de activitate desfășurată în cadrul spitalului – ”A fost foarte mulți ani singurul reumatolog al județului”, a precizat Claudiu Dumitrescu.

Prezentările ulterioare au adus în atenție ultimele realizări și investiții de la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, cu precizarea că, este deja cincea oară când unitatea sanitară încheie anul cu un profit bugetar, ”un lucru foarte rar la spitalele județene din țară”.

Declarații pe larg, Claudiu Dumitrescu, manager general:
”Ne-am mărit colectivul de medici, ceea ce înseamnă o mare realizare pentru Spitalul județean. Este principala resursă umană care ne interesează, plus dezvoltarea unor specialități care nu au mai fost la nivelul spitalului niciodată. La nivel de investiții cele trei șantiere cu finanțare de la Consiliul Județean, niciun alt spital nu beneficiază de asemenea investiții. Am implementat Sistemul PACS – Arhivare și Comunicare a Imaginilor la nivelul intregului spital. Atunci când se face o tomografie computerizată, medicul curant poate să o vadă în timp real imediat după momentul efectuării, fără a mai aștepta interpretarea radiologului. Pare ceva simplu dar este foarte important în tratarea și diagnosticarea pacientului. Menținerea secției de neurologie, este o altă realizare, cu greu am reușit să o păstrăm. Un exemplu negativ este Spitalul de la Ploiești care a închis-o și la acest moment ne aglomerează cu pacienții din acea zonă. Acum avem trei medici neurologi, trei oameni deosebiți, o așteptăm și pe doamna doctor Mocanu.”
La categoria specializări noi, au fost prezentate doamnele doctor, Roxana Gălbenuș, chirurgie vasculară și Alina Dumitrescu, medic hematolog.
Roxana Gălbenuș, Chirurgie vasculară:
”Facem și cură chirurgicală a varicelor, iar înainte se realiza doar de chirurgia generală. Iar în momentul de față am avut o operație de fistulă arteriovenoasă, ea se folosește ca acces vascular în hemodializă la pacienții cu insuficiență renală cronică plus aport vascular pe cateter venos, tot pentru acești pacienți. Avem în plan, când va veni angiograful, să facem endovascular cu dilatații și cu stenturi pe periferie, nu intrăm pe coronare și la fel vom face și patologie arterială pe viitor”.
Toate aceste lucruri se făceau cu trimiterea pacientului la București, ceea ce însemna și costuri și un stres suplimentar pentru pacient, a adăugat managerul general.
Alina Dumitrescu, medic hematolog:
”Compartimentul de hematologie nou deschis face parte din cadrul secției de medicină internă și acum putem efectua și investigații de specialitate care ne ajută să punem un diagnostic de certitudine pentru bolile hematologice. Ulterior putem să-l folosim și pentru a monitoriza afecțiunile hematologice. În decembrie s-a efectutat prima puncție spiral medulară la nivelul județului, o realizare importantă.”
La rândul său, noul director medical, Radu Ioana, medic psihiatru și fost coordonator la Centrul de Recuperare Neuromotorie de la Gura Ocniței, a precizat că la Târgoviște pacienții sunt îngrijiți cu profesionalism și empatie.
”Se întâmplă lucruri frumoase la Târgoviște, îmi doresc să continuăm proiectele deja începute, dar să realizăm și altele care să îmbunătățească calitatea actului medical care se oferă în acest spital. Îmi doresc ca pacienții să vină cu încredere către spitalul nostru, să fie îngrijiți cu profesionalism și empatie.”
În încheierea conferinței, doctor Elena Firoiu, purtător de cuvânt, a menționat că, noul personal medical acoperă toate specialitățile și aduce o gură de oxigen pentru Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, care în permanență este foarte solicitat de către pacienți.
”Acest an a compensat și ceilalți ani de pandemie în ceea ce privește activitatea și adresabilitatea. Avem foarte mulți pacienți, ne ajută acum faptul că avem medici noi în toate specialitățile. Aveam nevoie ca de aer, pentru că eram sufocați de muncă și medicii dar și personalul medical.”
”Oamenii ar vrea ca binele să li se întâmple, să li se ofere de-a gata, fără ca ei sa facă ceva pentru el. Ori așa ceva nu se poate! Nimic nu se face fără noi, fără participarea noastră. Starea de bine apare abia după ce am experimentat starea de rău. Abia după ce am văzut ce nu ne place, ce ne doare, ce ne face să suferim, abia atunci înțelegem că nu mai vrem și începem să ne căutam binele. Insă binele îl găsim doar în legatura noastră cu creatorul, cu Dumnezeu.” http://oficialmedia.com/de-ce-au-oamenii-nevoie-de-repere/
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Cele mai importante știri internaționale ale zilei de 24 iulie 2025
Oameni morți de foame în Gaza. Criza alimentară și umanitară atinge dimensiuni dramatice
Prima „nuntă” gay din România, organizată cu fast la Cluj-Napoca: un eveniment controversat
Taxiurile zburătoare vor fi printre blocuri cât de curând – De când veți zbura între hotel și plajă, între casă și serviciu
Avem datoria de a apăra România când guvernul devine agresorul cetățeanului
Val de căldură sufocantă: Nopți tropicale și aer irespirabil începând de luni
SPIRITUALITATE
Grăsimea abdominală și cauzele emoționale. Medicina Tradițională Chineză
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Ce parti ale corpului imbatranesc de la 25 de ani. Declinul corpului uman – care este cel mai longeviv organ
Cum să-ți alegi produse potrivite pentru regenerarea părului
All-on-4 vs. All-on-6 – Ce alegi când vrei o dantură completă și stabilă?
România are, în premieră, o Strategie Națională pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare și Cerebrovasculare 2025–2030
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Ce parti ale corpului imbatranesc de la 25 de ani. Declinul corpului uman – care este cel mai longeviv organ
Ți se potrivește o nuntă pe plajă în Halkidiki? Află de aici ce presupune mai exact și cum poți avea și tu parte de un eveniment de vis
Uleiul de mentă – răcoarea care trezește pielea și îți limpezește mintea