Spitalul Județean de Urgență Târgoviște – medici noi și investiții pentru sănătatea pacienților

Astăzi, la sediul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, a avut loc o conferință de presă susținută de managerul general, doctor Claudiu Dumitrescu, alături de noul director medical, Radu Ioana – medic psihiatru, Elena Firoiu – purtător de cuvânt, Roxana Gălbenuș – medic chirurgie vasculară și Alina Dumitrescu – medic hematolog.
În deschidere, managerul general a oferit o diplomă de excelență medicului Jantes Bogdan pentru cei 47 de ani de activitate desfășurată în cadrul spitalului – ”A fost foarte mulți ani singurul reumatolog al județului”, a precizat Claudiu Dumitrescu.

Prezentările ulterioare au adus în atenție ultimele realizări și investiții de la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, cu precizarea că, este deja cincea oară când unitatea sanitară încheie anul cu un profit bugetar, ”un lucru foarte rar la spitalele județene din țară”.

Spitalul Județean de Urgență Târgoviște – medici noi și investiții pentru sănătatea pacienților

Declarații pe larg, Claudiu Dumitrescu, manager general:

Ne-am mărit colectivul de medici, ceea ce înseamnă o mare realizare pentru Spitalul județean. Este principala resursă umană care ne interesează, plus dezvoltarea unor specialități care nu au mai fost la nivelul spitalului niciodată. La nivel de investiții cele trei șantiere cu finanțare de la Consiliul Județean, niciun alt spital nu beneficiază de asemenea investiții. Am implementat Sistemul PACS – Arhivare și Comunicare a Imaginilor la nivelul intregului spital. Atunci când se face o tomografie computerizată, medicul curant poate să o vadă în timp real imediat după momentul efectuării, fără a mai aștepta interpretarea radiologului. Pare ceva simplu dar este foarte important în tratarea și diagnosticarea pacientului. Menținerea secției de neurologie, este o altă realizare, cu greu am reușit să o păstrăm. Un exemplu negativ este Spitalul de la Ploiești care a închis-o și la acest moment ne aglomerează cu pacienții din acea zonă. Acum avem trei medici neurologi, trei oameni deosebiți, o așteptăm și pe doamna doctor Mocanu.”

La categoria specializări noi, au fost prezentate doamnele doctor, Roxana Gălbenuș, chirurgie vasculară și Alina Dumitrescu, medic hematolog.

Roxana Gălbenuș, Chirurgie vasculară:

”Facem și cură chirurgicală a varicelor, iar înainte se realiza doar de chirurgia generală. Iar în momentul de față am avut o operație de fistulă arteriovenoasă, ea se folosește ca acces vascular în hemodializă la pacienții cu insuficiență renală cronică plus aport vascular pe cateter venos, tot pentru acești pacienți. Avem în plan, când va veni angiograful, să facem endovascular cu dilatații și cu stenturi pe periferie, nu intrăm pe coronare și la fel vom face și patologie arterială pe viitor”.

Toate aceste lucruri se făceau cu trimiterea pacientului la București, ceea ce însemna și costuri și un stres suplimentar pentru pacient, a adăugat managerul general.

Alina Dumitrescu, medic hematolog:
”Compartimentul de hematologie nou deschis face parte din cadrul secției de medicină internă și acum putem efectua și investigații de specialitate care ne ajută să punem un diagnostic de certitudine pentru bolile hematologice. Ulterior putem să-l folosim și pentru a monitoriza afecțiunile hematologice. În decembrie s-a efectutat prima puncție spiral medulară la nivelul județului, o realizare importantă.”

La rândul său, noul director medical, Radu Ioana, medic psihiatru și fost coordonator la Centrul de Recuperare Neuromotorie de la Gura Ocniței, a precizat că la Târgoviște pacienții sunt îngrijiți cu profesionalism și empatie.

Se întâmplă lucruri frumoase la Târgoviște, îmi doresc să continuăm proiectele deja începute, dar să realizăm și altele care să îmbunătățească calitatea actului medical care se oferă în acest spital. Îmi doresc ca pacienții să vină cu încredere către spitalul nostru, să fie îngrijiți cu profesionalism și empatie.”

În încheierea conferinței, doctor Elena Firoiu, purtător de cuvânt, a menționat că, noul personal medical acoperă toate specialitățile și aduce o gură de oxigen pentru Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, care în permanență este foarte solicitat de către pacienți.

”Acest an a compensat și ceilalți ani de pandemie în ceea ce privește activitatea și adresabilitatea. Avem foarte mulți pacienți, ne ajută acum faptul că avem medici noi în toate specialitățile. Aveam nevoie ca de aer, pentru că eram sufocați de muncă și medicii dar și personalul medical.”

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share