Vești bune pentru infrastructura educațională din Târgoviște

Finalul de an aduce două noi vești bune pentru infrastructura educațională târgovișteană. Astfel, a fost aprobată cererea de finanțare care vizează ”Creșterea eficienței energetice la Grădinița cu program prelungit nr. 3, str. Aleea Trandafirilor nr.3, din Municipiul Târgoviște”, valoarea eligibilă a proiectului fiind de 1.322.391,76 lei.
 Cea de-a doua cerere de finanțare aprobată are în vedere ”Creșterea eficienței energetice la Grădinița cu program prelungit nr 14, str. Vasile Voiculescu, nr. 4, Municipiul Târgoviște”, valoarea eligibilă a proiectului fiind de 1.798.401,32 lei.
Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, pe pagina de facebook.
„ În cadrul investițiilor se vor realiza următoarele intervenții: termoizolarea pereților exteriori, termoizolarea planșeului peste etaj cu saltele din vată minerala bazaltică, termoizolarea planșeului peste subsol, înlocuirea tamplariei exterioare, montarea de panouri solare termice cu tuburi vidate pentru producerea de apă caldă, montarea de panouri fotovoltaice pentru asigurarea consumului de energie electrică, înlocuirea corpurilor de iluminat cu unele cu LED, cu durată mare de viață și consum redus, înlocuirea instalațiilor existente și realizarea de noi rețele de distribuție, înlocuirea corpurilor de incălzire statică, cu corpuri noi dimensionate corespunzător și dotate cu robineti termostatați, realizarea unei instalații de climatizare de tipul ventilatoarelor cu recuperare de caldură, refacerea acoperișului, refacerea finisajelor.
Bugetul investițiilor este asigurat de către Administrația Fondului de Mediu (AFM), în cadrul „Programului privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei in clădirile publice cu destinație de unități de învățământ”, a transmis Daniel Cristian Stan.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share