08/12/2021

SPRIJIN PENTRU CENTRELE EGAL ALE CRUCII ROȘII ROMÂNE

Lipsurile materiale, sărăcia şi condiţiile improprii de trai care există la  principalii beneficiari, acasă, au fost primele componente care i-au determinat pe reprezentanții CRUCII ROȘII ROMÂNE  să cuprindă Lupeniul în amplu proiect,  care a debutat în urmă cu  peste cinci ani,  la nivel național. Începutul nu a fost unul ușor, dar cu implicarea activă a voluntarilor s-au reușit performanțe deosebite.

Acum,  Centrul EGAL  al Crucii Roșii Române din municipiul Lupeni a devenit un exemplu de bune practici  și un reper important datorită conceptului implementat aici. De-a lungul funcționării acestuia, CENTRUL EGAL a  fost vizitat de înalți oaspeți din țară și de peste hotare,  devenind un centru etalon la  nivel de țară.

Prin activităţile derulate de-a lungul timpului, în cei peste cinci ani de activitate,  s-a urmărit prevenirea abandonului şcolar, dobândirea de noi abilităţi de viaţă, îmbunătăţirea competenţelor sociale şi personale ale acestora precum şi în rândul familiilor lor.Acum, pe lângă cei care au sponsorizat și susținut centrul lupenean  se alătură și cei de la  OMV România, care a direcționat către Crucea Roșie Română 10% din vânzările pachetului VIVA Lunch Box, asigurând necesarul de fonduri pentru 42. 500  de porții de mâncare pentru 200 copii, beneficiari ai programului Centrele E.G.A.L. din Babadag, Botoșani, Craiova și Lupeni.

Centrele E.G.A.L ale Crucii Roșii Române reprezintă singurul loc unde copii din zone defavorizate ale țării se detașează de probleme lor de acasă și participă la activități care îi ajută să-și îmbunătățească performanțele școlare și abilitățile de viață.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share