Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Sprijin pentru CEVJ din partea guvernului României

La sediul CEVJ din Petroșani a avut loc o ieri, întâlnire între Sindicatul Muntele CEVJ  cu vicepremierul României  Marian Neacșu; ministrul Natalia Intotero; europarlamentarul Mihai Tudose; președintele Consiliului Județean Hunedoara,  Laurențiu Nistor și secretarul de stat de la Ministerul Energiei, Casian Nițulescu.

Au fost discutate o serie de probleme ce țin ca nivel de rezolvare de Guvernul României, Sindicatul Muntele solicitând următoarele: prelungirea activității la minele Lupeni și Lonea; transferul activelor și capitalizarea societății în proprietatea Complexului Energetic Valea Jiului; formalizarea cu Comisia Europeană a situației CEVJ și asigurarea finanțărilor necesare Companiei pentru o funcționare normală; realizarea grupului pe gaz pe lângă cel pe carbune la termo Paroseni; instalarea panourilor fotovoltaice pe toate perimetrele minelor închise; modificarea Ordonanței 109 în așa fel  încât,  indemnizațiile membrilor CA-ului și durata mandatelor acestora să fie în concordanță cu situația Complexului Energetic Valea Jiului.

Totodată, directorului  general Eusebiu Durbacă i-a fost prelungit mandatul  și a transmis celor prezenți la dezbaterea cu reprezentanții sindicatelor, următorul mesaj:„ În primul rând, aș dori să exprim recunoștința noastră față de guvern și întreaga conducere a PSD România, pentru atenția acordată nevoilor angajaților CEVJ.

Ajutorul de stat, sprijinul și susținerea acordate au fost esențiale pentru asigurarea continuității activității noastre și pentru viitorul sigur al ortacilor și energeticienilor.

Domnule prim-ministru Marcel Ciolacu, în numele angajaților de la CEVJ, vă mulțumim sincer pentru atenția și interesul permanent pe care le-ați acordat echipei noastre. Încrederea pe care ați arătat-o în noi și speranța unui viitor mai bun în minerit,  sunt extrem de valoroase.
Suntem conștienți de provocările cu care se confruntă industria minieră și apreciem eforturile dumneavoastră de a îmbunătăți condițiile de muncă și salarizare. De asemenea, nu pot să nu menționez colaborarea excelentă cu Sindicatul Muntele, condus de domnul Darius Cîmpean.
Munca depusă zilnic de către colegii noștri a contribuit semnificativ la asigurarea unui mediu de lucru stabil și la promovarea intereselor angajaților noștri. Avem speranța că relațiile bune pe care le-am construit astăzi , vor continua și în viitor. Prin dialogul continuu și relațiile solide, mineritul nu va deveni istorie, ci va avea continuitate”.
În intervenția sa, vicepremierul Marian Neașcu  a reiterat că sprijinul pentru CEVJ nu ar fi fost posibil fără implicarea premierului Marcel Ciolacu, la forurile europene.  ”Fără implicarea premierul Marcel Ciolacu, CEVJ nu ar fi existat. A fost o adevărată istorie, o adevărată luptă, pentru că, au fost acte normative, prost croite  și avem datoria să îndreptăm totul , ca să facem posibil  ca aici, în Valea Jiului mineritul să funcționeze și în continuare. ”.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share