Ștafeta Veteranilor în Garnizoana Timișoara

Brigada 18 Cercetare Supraveghere „DECEBAL”, organizează, vineri 21 Octombrie, ora 09.00, ceremonial militar și religios la Monumentul Ostașului Necunoscut, situat în Parcul Central Anton von Scudier, cu prilejul plecării din Garnizoana Timișoara a „Ștafetei Veteranilor”, aflată la ediția a IX-a, pe traseul Timișoara-Arad-Oradea-Carei.
La această activitate sunt invitați să participe veterani de război, cadre militare active, în rezervă sau retragere, autoritățile publice județene și locale, elevi și studenți, reprezentanți ai mass-media, membrii comunității locale.

XXX
„Ștafeta Veteranilor” a devenit o tradiție și amintește, în fiecare an, despre spiritul Invictus, acela care trebuie să unească pe toți în jurul veteranilor.
Participanții poartă în alergare Drapelul Național, din respect pentru înaintași, din recunoștință pentru veteranii de război care încă rostesc povestea sacrificiului suprem, cât și pentru cei plecați dintre noi, a căror lecție de patriotism stă scrisă în inima fiecăruia. Cei ce iau parte la ștafetă se opresc la monumentele ridicate în cinstea celor care au murit pentru ca noi astăzi, să existăm și rememorează imaginea străbunilor și bunicilor care au luptat pentru această țară și care sunt, acum parte din ea.
Atunci când oboseala își va spune cuvântul, își vor repeta ceea ce reprezintă spiritul Invictus: „Să te ridici și să lupți în continuare, pentru eroii noștri, pentru România!”

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share