Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Start la înscrieri pentru taberele gratuite Junior Ranger în Parcul Național Retezat și Junior Ranger în Parcul Natural Lunca Mureșului

În România există la ora actuală 13 parcuri naționale, 13 parcuri naturale, 2 Geoparcuri, Rezervația Biosferei Delta Dunarii, 381 de situri Natura 2000 si peste 1.000 de alte arii protejate de dimensiuni mai mici, toate acestea cumulând peste 18% din teritoriul țării.

Asociația Rangerilor din România este organizația care îi reunește pe cei implicați în protecția și conservarea patrimoniului natural al României. Dupa ce a colaborat la elaborarea legii ariilor protejate în toate versiunile ei,  și după  ce a contribuit activ la recunoașterea și oficializarea profesiilor de ranger și custode, ARR este în prezent dedicată în principal dezvoltării resurselor umane calificate și competente în administrarea ariilor protejate. Promovarea ariilor protejate prin imagine, este cea de-a doua direcție importantă urmată de organizație.

Acum s-a dat start la înscrierea în cele două tabere gratuite, care vor fi organizate în două dintre parcurile naturale ale României.

Costurile legate de organizarea taberelor vor fi acoperite integral de către organizatori, incluzând cazarea, masa şi activităţile conexe desfăşurate în timpul taberelor. Transportul la locația desfășurării taberei se va face cu trenul, ținând cont de importanța și beneficiile transportului ecologic. Trenul este un mijloc de transport cu emisii mai reduse comparativ cu automobilele, promovând astfel un stil de viață mai durabil și respectuos față de mediu. Cu ocazia celor cinci  zile în tabără, participanții vor avea ocazia să petreacă timp în aer liber, să înveţe despre natură și rolul ariilor protejate prin intermediul jocurilor, să exploreze şi să experimenteze rolul de Ranger în ariile protejate, pentru a înţelege mai bine cum anume putem proteja natura. În cadrul taberelor vor fi organizate excursii în aria protejată, competiţii pe echipe, plimbări cu bicicleta, canoe sau tiroliană în funcţie de specificul fiecărei arii protejate. Proiectul Junior Ranger și la munte și la luncă este derulat de către Asociația Rangerilor din România și este finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România prin programul Spații Verzi, componenta Arii Naturale Protejate. Cele două tabere realizate în cadrul proiectului Junior Ranger și la munte și la luncă sunt adresate elevilor din comunitățile limitrofe celor două arii naturale protejate (Parcul Național Retezat și Parcul Natural Lunca Mureșului) cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani, care vor participa gratuit timp de cinci zile într-o tabără de Junior Ranger. Vor fi selectați câte 15 elevi în fiecare tabără, în urma selecției participanților la concursul cu tema „Natura din jurul nostru”.

IMPORTANT! Înscrierile la concursul „Natura din jurul nostru” se derulează în perioada 25 Mai – 10 Iunie se fac conform Regulamentului public pe paginile media ale beneficiarului pe website-ul https://www.ranger.ro/ și al partenerilor https://retezat.ro/și  https://luncamuresului.ro

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share