Straja este prima stațiune din țară care dă startul sezonului de iarnă 2021- 2022

Sezonul de iarnă este preconizat să înceapă  în Straja în câteva zile. Cei care administrează domeniul schiabil din Straja își doresc să fie primii din țară care își invită turiștii și iubitorii sporturilor de  iarnă să vină și să descopere noile surprize care au fost pregătite în această perioadă.

 Având în vedere temperaturile scăzute care se anunță în următoarele zile, precum și precipitațiile care se anunță în zona montană, preponderent sub formă de ninsoare, o parte din cei care administrează domeniul schiabil din Straja au pornit tunurile de zăpadă, pentru producerea zăpezii artificiale,  aseară, pe pârtia Constantinescu. Trei tunuri de zăpadă  funcționau la capacitate maximă. La – 3 grade, după,  a apărut și ratrakul. Sunt necesare câteva zile pentru stocarea zăpezii și  tot acest timp, instalaţia va funcţiona şi tunurile vor fi mutate din loc în loc, pentru a acoperi uniform pârtia.

Straja va fi prima stațiune din țară, care va da startul noului sezon de iarnă 2021- 2022.

În  vara acestui an, Consiliul Local al municipiului Lupeni s-a asociat cu Comexim R Lupeni în vederea continuării  dezvoltării turistice a stațiunii montane Straja. Interesul părţilor este de a se asocia în vederea realizării în comun a proiectului de interes local vizând dezvoltarea Domeniului Schiabil Straja Lupeni în golul alpin al municipiului Lupeni, Iar investițiile sunt deja vizibile.

”Am început pregătirile pentru sezonul 2021-2022! În curând, vom schia!  Nu foarte multe stațiuni montane din România pot spune că dispun de atâtea instalații pe cablu, așa cum există la noi, în  Straja. Investițiile pe care le facem în prezent este pentru a satisface cerințele tuturor turiștilor, de la mic, la mare, intenționăm să organizăm și în noul sezon competiții sportive de anvergură, precum și pe cele tradiționale. Straja se dezvoltă continuu, încercăm să atragem noi fonduri europene, pentru că am spus-o mereu, turismul este și trebuie să devină motorul de dezvoltare socio- economică a ITI  Valea Jiului. Împreună cu toți partenerii noștri vom face în continuare investițiile  și tot ceea ce este necesar,  pentru a aduce Stațiunea Straja acolo unde îi este locul: printre cele mai bune stațiuni de munte din România și, de ce nu, din sud-estul Europei, inclusiv prin continuarea proiectului de dezvoltare a domeniului schiabil, spre Vulcan.  Iar stațiunea  Straja este una în care,  raportul de calitate a serviciilor și prețul plătit pentru acestea este  unul acceptabil pentru toate buzunarele”, a spus Emil Părău, principalul dezvoltator al stațiunii.

Pentru buna funcționare a domeniului schiabil au mai fost achiziționate încă cinci tunuri de zăpadă, plus o rachetă de făcut zăpadă, toate urmând să funcționeze la capacitate maximă. Încă un ratrac nou va fi văzut pe pârtii.  Una dintre surprizele noului sezon  o reprezintă amenajarea unei pârtii de sanie, prima din domeniul Straja, care va coborî prin pădure și avea circa un kilometru lungime. Și în locul teleschiului principal de pe Pârtia Platoul Soarelui Straja,  a fost  montat un telescaun cu  două  locuri, care are ca scop îmbunătățirea transportului, astfel încât,  timpul de așteptare la urcare să fie cât mai mic. Iar zilele trecute, în zona de la Agrement a fost inaugurată o parcare cu peste 250 de locuri, destinată turiștilor care vor ajunge la Straja în noul sezon și nu numai.

”Îmreună cu domnul Președinte al Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, administratorul public al județului Costel Avram, vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara Ion Bădin, echipa CJ HD și cu echipa Primăriei Municipiului Lupeni a fost recepționată noua parcare de la baza telegondolei, din zona Agrement. Primăria continuă lucrările de amenajare a accesului în parcare și realizează în continuare noi locuri de parcare în zona respectivă. În ultimii ani, cu eforturi deosebite, am reușit să facem pași semnificativi în această direcție, motiv pentru care stațiunea Straja a devenit una dintre cele mai apreciate stațiuni turistice de iarnă din România. Suntem gazde ospitaliere și ne dorim să asigurăm turiștilor noștri servicii publice de cât mai bună calitate, lucru pe care l-am făcut și-l vom face în continuare”,  a declarat primarul lupenean, Lucian Resmeriță.

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share