Straja să fie doar un prim exemplu pentru întreaga Vale a Jiului

Campionatul Național de Viteză în Coastă a ajuns în premieră, la finalul acestei săptămâni, la Straja, în Hunedoara, cu o etapă de coeficient 2, la care au  luat startul un total de 71 de piloți. Trofeul Straja a contat și pentru divizia secundă a campionatului, cu 26 de piloți înscriși.

Stațiunea hunedoreană  a fost înscrisă pentru prima dată în calendarul FRAS, iar odată cu transformarea ei într-o rundă de coeficient 2 după anularea etapei de la Sinaia, competiția de la Straja a atras și un interes major din partea sportivilor.

Octavian Ciovică a fost cel mai rapid în toate manșele în care a luat startul la Trofeul Straja, a treia etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă. Pilotul brașovean a ajuns la al cincilea succes stagional, incluzând și cele 3 victorii de la rundele cu coeficient 1.

Un total de 64 de piloți au fost admiși pentru etapa organizată în premieră în stațiunea hunedoreană Straja, și care a găzduit atât competiția de coeficient 2, din prima divizie a campionatului, cât și cea de coeficient 1 pentru liga a doua. Fără Costel Cășuneanu la start, accidentat, dar cu Mihai Leu la debutul în acest sezon, etapa a fost dominată de Octavian Ciovică. Pe un prototip Radical SR8, Ciovică a avut cel mai rapid timp în fiecare dintre urcările în care a fost prezent pe traseul de 5,2 kilometri. Acesta a stabilit și primul record al traseului de la Straja, în recunoașterile de duminică, atunci când a fost cronometrat cu 3:01,831. Manșele de concurs s-au desfășurat pe o suprafață umedă, astfel că performanța piloților a scăzut, însă tot același Ciovică a dat tonul. Cu un 3:18,306 pe prima urcare și 3:24,905 în cea decisivă, brașoveanul a avut un avans total de 13,107 secunde în fața ocupantului poziției secunde, Mihai Leu, aflat la start tot pe un model Radical SR8. Podiumul Open a fost completat de Alexandru Pițigoi (Porsche 911), la 14,358 secunde de lider. Acesta s-a impus însă la Categoria I și a devenit totodată noul lider general la mijlocul sezonului, devansându-l pe Costel Cășuneanu. Dudu Șenchea (Mitsubishi Evo 8) și Pavel Shenkov (Lada 2107) l-au urmat pe Pițigoi în acest clasament la Straja. Aflat în luptă directă cu Octavian Ciovică pentru titlul Categoriei I, Emil Ghinea a abandonat la Straja după recunoașteri din cauza unor probleme tehnice. Pe lângă ocupanții podiumului, în Top 10 Open la Straja s-au mai clasat Dominic Marcu (Tesla), Dudu Șenchea (Mitsubishi Evo 8), Pavel Shenkov (Lada 2107), George Șchiopulescu (Seat Leon Cupra), Răzvan Gosta (VW Golf IV), Florin Durche (Mitsubishi Lancer Evo 9) și Andrei Precup (Seat Toledo).

Clasamente-CNVC-provizorii-Straja

Festivitatea de premiere a avut loc la Palatul Cultural în prezența senatorului Cristian Resmeriță, a președintelui FRAS Noris Măgeanu, consilieri locali și primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

”Am ținut să fiu prezent  la Lupeni, unde se desfășoară una dintre cele mai importante competiții automobilistice din țară. Până mâine după-amiază, aici are loc Campionatul Național de Viteză în Coastă „Trofeul Straja” Lupeni, o competiție mult așteptată de iubitorii acestui sport. Pentru noi, pentru mine personal, este o mare mândrie să avem aici acest eveniment. Municipiul Lupeni, dar mai ales stațiunea Straja, o zonă aflată în plină dezvoltare din punct de vedere turistic, are nevoie de promovare și de o mai mare vizibilitate pentru a deveni atractivă pe tot parcursul anului.  Tocmai de aceea, Consiliul Județean Hunedoara s-a implicat în susținerea financiară a evenimentului, prin Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hunedoara, dar și prin reabilitarea DJ 664A.” a transmis președintele Consiliului Județean, Laurențiu Nistor.

” La Straja am reușit cea mai bună clasare a unei mașini electrice vreodată în manșa a doua de concurs,   și locul 2 la general. Etapa de la Straja a fost una plină de provocări, nu doar pentru mine, ci și pentru colegii mei din Campionatul Național de Viteză în Coastă. Un traseu pe care am concurat în premieră, lung și plin de provocări, dar care mi-a adus rezultate de care sunt foarte mândru: locul 4 la general și locul 2 în clasamentul general în a doua manșă, cel mai bun clasament pentru o mașină electrică avut vreodată,  în campionatul românesc. Publicul a fost extraordinar și efectiv m-a împins de la spate. În ciuda vremii capricioase, pe traseu și în parcul de service,  au venit foarte mulți iubitori de motorsport, dintre care mulți erau copii, care voiau să afle mai multe despre mașini. Este o competiție la care voi reveni cu drag, nu doar traseul, ci și întreaga zonă este superbă. Fiind un împătimit al muntelui, Straja este un loc unde m-am simțit foarte bine și îmi doresc să ajung cât de curând!

Participarea mea la Straja s-a putut realiza datorită partenerilor de la  e.on , BCR , NetBet Casino ,  Klintensiv , Hama România , TECNET, Plus Autotrade” a ținut să ne transmită, în exclusivitate, Dominic Marcu.

” A fost o competiție interesantă, o premieră pentru municipiul Lupeni și un bun prilej de a promova din nou, stațiunea Straja. Vreau să-I felicit pe toți care au fost implicați în acest proiect, concurenților care ne-au oferit un un regal automobilistic, lupenenilor veniți în număr mare, să-I susțină pe favoriți și să vadă, în ciuda ploii, pe cei mai buni dintre piloții țării. Oamenii, uniți pentru un țel comun, pot schimba România asta frumoasă, pot să o facă mai bună și să valorifice fiecare zonă frumoasă a noastră, a românilor…practic să ne bucurăm de ceea ce avem, și avem, cu ce să ne mândrim ” a spus și primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

”Niște oameni chiar s-au străduit să pună mai bine în valoare stațiunea Straja. Indiferent din ce entitate fac parte (antreprenori locali, Administrație sau Federație) cu toții au văzut mai întâi ce-i unește și abia mai apoi ce-i diferențiază.  Așa am ajuns să ne bucurăm cu toții (localnici și oaspeți) de un weekend memorabil în Valea Jiului. La Campionatul național de viteză în coastă, în premieră, la Straja. Sper din tot sufletul ca atitudinea lor să-i pună pe gânduri și pe alții. Iar Straja să fie doar un prim exemplu pentru întreaga Vale a Jiului.  Felicitările mele sunt inevitabile” a conchis omul de televiziune Andi Moisescu.

Trofeul Straja a fost organizat de FRAS, Auto Blic Brașov în parteneriat cu Primăria municipiului Lupeni, Consiliul Județean Hunedoara și Asociația Pro Straja.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share