Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Strategia PNL și cine subminează relația cu alegătorul

 

alina-gorghiu

În PNL, undeva, dincolo de structura de conducere, liantul se pierde. Există o strategie căreia nu i se verifică aplicabilitatea și aplicarea. Mulți indivizi care se află între echipele de conducere -atât cea națională, cât și cele locale- și alegători au rămas dacă nu Iude, atunci mici găinari interesați de propria imagine.

Alina Gorghiu vine cu o propunere sustenabilă, pe care a anunțat-o acum două zile: “În 2004, acest partid a reuşit un lucru pe care nu îl credea nimeni realizabil într-o Românie instabilă şi politic şi economic şi social. A reuşit să impună ceea ce se numeşte astăzi brandul liberal, scăderea poverii pe fiscalitate, cota unică. Nimeni nu credea atunci că va deveni realitate. După 11 decembrie, vom vedea această realitate mult mai largă. Vom avea o cotă generalizată de 16% şi pe taxele la angajator şi pe taxele la angajat şi pe TVA. Cotă unică generalizată de 16%, propune PNL”. Președintele PNL, Alina Gorghiu, are poate primul program viabil, Platforma Romania100 și sprijinul premierului Dacian Cioloș.

PNL nu promoveză ”condamnați și condamnabili” -vezi seria articolelor-, dar se rupe undeva la jumătatea coloanei vertebrale. De cealaltă parte, PSD-ul s-a bazat mereu pe corpul său, pe structura de mijloc. Aici până și un idiot își dă seama că e vorba de ascultare oarbă, altfel nicăieri în lume nu ar exista un președinte condamnat penal -vezi Liviu Dragnea. Lucrurile se schimbă în PNL, când este vorba de loialitate, de devotament. Corpul de mijloc al PNL-ului este unul alunecos, leneș și egoist. Cele mai bune dovezi care mă determină la această analiză sunt la PNL Dâmbovița, acolo unde în urma președintelui Cezar Preda și a întregii echipe de conducere, oameni mici cu interese meschine, anulează strategia PNL. Ori tocmai cei care ar trebui să lege PNL de electorat -un electorat reactiv așa cum este cel de dreapta-, tocmai aceia subminează strategia de a scoate la vot grupurile sociale culte, care mereu sunt indecise. Un susținător educat este deopotrivă, reactiv, indecis și care preferă o zonă de confort.

pnl-dambovita

PNL Dâmbovița are nevoie, de asemenea, nu să se adreseze electoratului de stânga -după cum există deja mai multe acțiuni-, ci acelor indeciși care sunt sorcoviți fără succes de echipe care nu au legătură cu strategia de la centru, strategia prezentată chiar și de președintele Cezar Preda, în Dâmbovița.

Leon Dănăilă, Tudor Giurgiu, două nume de mare calibru pentru societatea românească -personalități care s-au alăturat PNL-, declarația președintelui României, Klaus Iohannis, în care a afirmat că nu va numi un premier cu probleme în justiție, imaginea lui Dacian Cioloș -un premier care se bucură de încrederea a peste jumătate din români-, toate acestea sunt atuuri care ar trebui să taie din avantajul cu care PSD pornește la aceste alegeri parlamentare. Din păcate PNL încă nu deține o armată instruită, ci trădători și dezertori.

În PNL, la nivel de organizații județene, echipa nu joacă pentru echipă – ca la fotbal. Cum spuneam și la început, corpul de mijloc este format din găinari interesați de propria imagine și stare materială. Oricât ar vrea președintele Cezar Preda și întreg staff-ul tehnic să își impună rezultatul la Dâmbovița, aici vor exista mereu doi-trei care vor vinde meciul. Soluția este să-i identifice și să-i trimită acasă. E simplu!

cezar-preda-oficial-media

Distribuie acest articol Oficial Media
Share