Avem cei mai buni salvatori cu drone din lume!!!!!

Echipa Salvamont România a fost desemnată cea mai bună echipă de salvare cu dronă, în cadrul primei ediții a Congresului Mondial al Salvatorilor cu Drone, ce a avut loc în perioada 12-13 decembrie 2022, în Paris.

Pentru ei, anotimpul nu contează. Nici viscolul, ploaia, zăpada sau canicula nu-i oprește din salvarea de vieți. Pentru ei, pregătirea continuă este un element principal în asigurarea de servicii de salvare montană la cel mai înalt nivel profesional.
La începutul acestei săptămâni, efortul le-a fost răsplătit și, astfel, Salvamont România a fost premiat la Congresul Mondial al Salvatorilor cu Drone desfășurat la Paris. Inteligența artificială și înalta tehnologie puse în slujba salvării de vieți omenești au făcut ca România prin Salvamont să fie singura țară din lume cu un centru de acoperire națională,  în care se pot prelucra și analiza datele colectate de drone în acțiunile de salvare-căutare. Organizat de IEDO-Organizația Internațională a salvatorilor cu drone, congresul a fost o oportunitate pentru salvamontiștii români de a face schimb de experiență cu salvatori din întreaga lume, cu alte asociații naționale și internaționale, precum și cu institute de cercetare în domeniu.
Delegația Salvamont România la acest eveniment profesional de mare prestigiu a fost alcătuită din reprezentanți ai serviciilor Salvamont din Gorj, Brașov, Harghita și Prahova, alături de Ciprian Zamfirescu, voluntar Salvamont și reprezentant al Vodafone, partenerului de tehnologie al Salvamont. Comitetul Internațional de Salvare cu Drone IEDO a publicat programul materialelor aprobate pentru prezentare în cadrul congresului, materialul propus de Salvamont România, după evaluările necesare, a întrunit condițiile impuse și a fost aprobat pentru prezentare în plenul acestei manifestări, cea mai mare întrunire de profil organizată la nivel mondial.
Materialul „Dronele – noi perspective în salvarea montană” a fost realizat și a fost susținut în data de  13 decembrie, de către Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România și Ciprian Zamfirescu, Digital Transformation & Innovation Manager în cadrul Vodafone România. Prezentarea a descris cele două soluții implementate în acest an de Salvamont România, cu sprijinul Vodafone, soluții unice la nivel mondial: asigurarea semnalului de telefonie mobilă și internet în zonele montane izolate cu ajutorul unui sistem digital complex sol-aer (dronă, antena RF, mini-remorca, antena satelit) și Centrul Național de Analiză Date Salvamont-Vodafone – premieră mondială – realizat de Salvamont România și Vodafone România, cu sprijinul Consiliului Județean Gorj și al Serviciului Salvamont Gorj, unde sunt prelucrate fotogramele capturate de drone. Aceste soluții s-au dovedit a fi un mare pas înainte,  în salvarea montană și un mod excepțional în care,  inteligența artificială și tehnologia de ultimă generație pot salva vieți.
Mai mult de atât, realizările obținute și ritmul deosebit de dezvoltare în acest domeniu, au dus la nominalizarea Salvamont România la doua dintre cele opt  sectiuni de premiere, Salvamont România urcand pe cea mai înaltă treaptă de premiere,  la acesta prestigioasă întrunire.
Salvamont România este singura structura de salvare din țara noastră,  membră cu drepturi depline în cele trei mari organizații de salvare: Comitetul Internațional de Salvare montană CISA IKAR, F.I.P.S. – Federația Internațională a Patrulelor de Schi și IEDO – Organizația internațională a salvatorilor cu drone. Astfel, salvamontiștii români se bucură de o reputație foarte bună în rândul țărilor cu servicii de salvare montană și reușesc să mențină întotdeauna aceasta activitate „la înălțime”.
Felicitări!

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share