Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Tăierile ilegale de păduri se fac cu ajutorul autorităților

Ministrul Mediului Costel Alexe încearcă din răsputeri să-și ascundă incompetența sau, de fapt, toleranța față de tăierile ilegale de păduri.

Să fie clar: atât timp cât autoritățile nu iau măsurile necesare de stopare a tăierilor ilegale, putem spune că acestea au loc cu buna știință a ministerului pe care Costel Alexe îl conduce.

Ieri, l-am auzit deja cu toții pe ministrul Mediului spunând că tăierile care se fac în această perioadă nu merg la export. A dat asigurări că nu au loc tăieri ilegale, tot ce se taie este pentru uz intern. Afirmațiile sunt surprinzătoare în condițiile în care în urmă cu două zile, Ministrul declara într-un alt interviu că “numai ieri au fost prinse trei transporturi ilegale de lemn în județul Suceava”. La doar o zi distanță declarațiile s-au schimbat radical.

Plecăm de la premisa că domnul Costel Alexe are bunăvoința de a schimba situația începând de azi. Însă îl vom crede doar când va face pașii care depind de Ministerul său pentru a opri acest fenomen. Venim și cu soluții în ajutorul său, de la Allen Coliban, președintele Comisiei de Mediu din Senat.

  • Echipajele de la Garda Forestieră să fie trimise la intrarea în păduri – este un nonsens să stea, împreună cu Poliția, pe marginea șoselelor.
  • Aplicația Inspectorul Pădurii trebuie promovată – oricine vede un camion de lemn poate să verifice legalitatea transportului online sau la 112.
  • Camerele de supraveghere din trafic integrate cu baza de avize de transport a lemnului – e cea mai simplă metodă de a avea verificări automate.

De asemenea, amintim că USR a depus un proiect în Parlament de înființare a unui DNA al Pădurilor. Un vot pozitiv al partidului din care Costel Alexe face parte înseamnă o susținere directă pentru combaterea infracționalității forestiere.

Sursa: USR Târgoviște

Distribuie acest articol Oficial Media
Share