Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Targoviste – capitala muzicala a lumii

IMG_2969Festivalul “Crizantema de aur”, editia cu numarul 47, desfasurat la Targoviste in perioada 16-18 octombrie a fost un real succes pentru targovisteni si pentru vizitatorii sositi in orasul nostru pentru a participa la cel mai longeviv festival de muzica din Romania.

O editie speciala, plina de romantism si decoruri ce au oferit stralucire asa cum numai un festival cu traditie poate avea. Schimbarea locatiei la Teatrul Municipal “Tony Bulandra” s-a dovedit a fi o alegere excelenta pentru ambianta si confortul pe care l-au avut fiecare dintre noi timp de trei zile.

Tema acestui festival a fost oglinda. Directorul Teatrului “Tony Bulandra”, Constantin Ranin declara ca “ trebuie sa reinvatam a ne oglindi unii in altii, sa reinvatam arta de a ne citi pe noi insine in ochii celor care ne inconjoara. Crizantema de aur este o sarbatoare a dainuirii, fiindca tot ceea ce este important stie sa dainuie, dincolo de masti, dincolo de mutatii.”

Iata ca aceste cuvinte s-au adverit si editia cu numarul 47 a fost o oglindire a frumosului din noi, a bucuriei de a lua parte la evenimente ce dainuie si leaga generatii, totul fiind armonios subliniat de prezenta impecabila a concurentilor, a spectatorilor, a juriului si a tuturor celor implicati in organizarea acestui eveniment de inalta clasa.

Timp de trei zile Targovistea a rasunat a romante si pentru ca acest eveniment sa aiba un plus de valoare, am avut alaturi oameni care “s-au indragostit” de orasul nostru si de cativa ani poposesc cu drag si daruire in toate activitatile culturale in care au fost implicati. Este vorba de Bogdan Jianu si Adrian Pavlovschi, actori si cascadori, alaturi de care s-a alaturat si Liviu Subtirica. Ei au fost prezenti in binecunoscutul festival ce face cinste orasului Targoviste- “Vlad Voievod Draculea”.

De aceasta data au lasat armele jos si au jucat roluri de ofiteri ce au asigurat bunul mers al lucrurilor in timpul festivalului Crizantema de aur. I-am rugat pentru dumneavoastra, cititorii nostri, sa ne ofere cateva cuvinte despre prezenta si implicarea in acest festival.

De obicei eram chemat sa fac cascadorii, acum a fost cu totul altceva. Eu sunt un romantic si mi-a placut foarte mult tot ce am auzit si am vazut. Este singurul loc unde oamenii au venit sa vada ce isi doresc. De multe ori la un eveniment cultural se intampla sa vii ca te-a invitat cineva, dar aici chiar au venit oameni care au vrut sa vada ce-si doresc. Toti spectatorii erau ochi si urechi. Iar atmosfera a fost una frumoasa. Apreciez de mult timp acest festival si mai ales ca l-ati pastrat, cu piedici, cu greutati. Noi ne-am indragostit de orasul Targoviste. Cred ca o sa-mi fac chiar si buletin de Targoviste, aerul si oamenii receptivi de aici sunt extraordinari. Vin de doi ani si nu mi s-a intamplat ca la spectacole sa aud lucururi urate sau sa vad comportamente vulgare din partea oamenilor.” ne-a marturisit cascadorul Adrian Pavlovschi.”10743826_10204216990157768_1989987648_n

Acesta a fost completat de Bogdan Jianu care a mentionat ca implicarea tuturor este un element esential pentru ca astfel de evenimente sa fie o reusita.

Imi place implicarea oamenilor, aduce culoare orasului. Fiecare pune umarul sa rezulte ceva frumos si iata ca va reuseste. In fiecare seara am avut un rol, de data aceasta nu a fost nimic periculos. Pentru mine este emotionant sa fiu in uniforma lui Sergiu Nicolaescu. Am observat ca au fost foarte multi oameni la acest festival, inseamna ca aprecierea lor este mare si vor veni in continuare si la urmatoarele editii.”10735625_10204216991837810_1334079735_n

Despre decoruri si intregul ansamblu al festivalului Bogdan a mai declarat ca “scenografia si decorul au fost fantastice, domnul Ranin a reusit sa faca un lucru minunat si a creat o atmosfera calda si intima potrivita unui festival de romante. Targovistea merita astfel de evenimente si chiar mai mult. Consider ca a fost un festival reusit despre care se va vorbi foarte multa vreme. Le recomand oamenilor sa vina cat mai des la astfel de evenimente, pentru ca sunt facute pentru ei si mai ales sa sustina eforturile celor care se implica si vor sa faca lucruri frumoase pentru acest oras.”

Pentru a completa si concluziona partea de organizare a acestui eveniment, am rugat-o pe Alina Dumbrava- organizator evenimente, sa ne ofere cateva cuvinte despre aceasta editie.

A fost cea mai placuta editie din punct de vedere profesional. Aici la teatru a fost foarte cald si locul in sine ne-a oferit o stare de bine, motiv pentru care toata lumea a lucrat cu drag. De aceasta data echipa a fost mai extinsa, oamenii cu care s-a inconjurat domnul Ranin sunt niste profesionisti, iar munca noastra a fost mai usoara datorita lor, echipa de marketing, PR, echipa tehnica, croitoria, cu totii au muncit ore intregi ca totul sa fie in cel mai bun cadru. 10403601_10204181297985486_1076642624732361825_n

 

Despre actorii veniti aici, Bogdan Jianu si Adrian Pavlovschi va pot spune ca au reuist sa creeze o ambianta de poveste. Se simt foarte apropiati de orasul Targoviste si de oamenii de aici, ne-au oferit sprijinul de fiecare data cand i-am solicitat in proiectele orasului nostru”.

Implicare, daruire, stralucire, vitalitate, dainuire, frumusete si suflete calde, cuvintele cheie ale acestui festival. Fie ca urmatoarea editie sa pastreze toate acestea si orasul Targoviste sa gazduiasca in continuare emblema pe care a primit-o, aceea de “capitala muzicala a lumii”.

IMG_3104

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share