27/10/2020

Târgoviște: Grădinița cu program prelungit nr. 13 a fost reabilitată

Gradinita cu program prelungit nr. 13 a fost reabilitată, iar de luni, cei 280 de copii vor putea să se bucure de o casă nouă și primitoare. Mai multe detalii despre investițiile realizate la această unitate de învățământ au fost oferite de primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

”Inca o veste buna pentru educatia targovisteana!
♦️ Dupa finalizarea lucrarilor de reabilitare a Gradinitei nr. 15, iata ca si Gradinita cu program prelungit nr.13 va putea ca, incepand de luni, sa-si redeschida portile pentru cei aproximativ 280 de copii.
♦️ Astfel, la acest moment, interventiile la cladire sunt finalizate integral, in contextul in care unitatea de invatamant a facut obiectul unui amplu program de reabilitare, in cadrul unei investitii care a presupus:
📌– Izolarea termica integrala a imobilului si inlocuirea tamplariei existente;
📌– Inlocuirea acoperisului;
📌– Montarea unui sistem nou de captare si scurgere a apelor pluviale (jgheaburi si burlane) si a sistemului parazapada pe toate apele invelitoarei.
📌– Refacerea trotuarului de protectie perimetral;
📌– Refacerea finisajelor interioare;
📌–Inlocuirea pardoselilor existente cu placi ceramice antiderapante si parchet stratificat de trafic intens (in salile de clasa). Placarea zonei de subsol cu placi ceramice antiderapante;
📌– Placarea platformelor exterioare care in prezent nu beneficiaza de nici un finisaj, cu placi ceramice antiderapante de exterior;
📌– Montarea scarii exterioare de evacuare si inchiderea golurilor aflate la o distanta mai mica de 3 m de aceasta cu zidarie din caramida de sticla.
📌– Infiintarea unui grup sanitar pentru persoane cu dizabilitati;.
📌– Executarea de platforme din beton cu rampa pentru persoane cu dizabilitati la cele doua accese principale in cladire;
📌– Modernizarea instalatiei de incalzire;
📌– Inlocuirea corpurilor de iluminat cu unele LED;
📌– Montarea unui sistem cu panouri fotovoltaice in vederea utilizarii resurselor regenerabile;
📌– Modernizarea instalatiei de apa calda prin montarea de panouri solare;
📌– Asigurarea dotarilor necesare unei institutii de invatamant prescolar;”

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share