Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

TÂRGOVIȘTE: ÎNCEPE BABEL F.A.S.T. 2016!

babel 2016

Festivalul Internațional al Artelor Spectacolului BABEL vă aduce începând din 4 iunie 2016 o serie de spectacole de excepție din țară și din lume. Astfel, timp de nouă zile, alături de piesele care se joacă pe scenă, veți putea lua parte la concerte inedite, spectacole de stradă și numere de circ, cu trupe din peste 30 de țări, printre care: România, Portugalia, Germania, Franța, Algeria, Iran, Cehia, Danemarca etc.

În cadrul selecției naționale, unde aproape toate instituțiile de teatru din țară s-au înscris, fiind dornice să participe la festivalul de la Târgoviște, au fost alese spectacole ce vor aduce noi fațete conceptului acestei ediții.

Pentru anul 2016, conceptul Festivalului este Corpul – o direcție de cercetare scenică modernă și provocatoare, exprimată prin dinamică și carnalitate ca mijloace de comunicare și emoție, prin teatrul fizic și teatrul-dans.

Ca și în celelalte ediții, vor exista o serie de workshop-uri susținute de artiști importanți în contextul teatral internațional ca John Lewandowski (SUA), João Mota (Portugalia), Aleksandar Ivanovski (Macedonia) și Suren Shahverdyan (Armenia).

De asemenea, vor fi prezentate și un vernisaj al artistului Bogdan Constantin, precum și o expoziție foto ale fotografului italian Romano Martinis, cu imagini din spectacolele lui Tadeusz Kantor, eveniment susținut și de Institul Cultural Polonez. Vor fi difuzate în fiecare seara și spectacole contemporane din țările nordice.
Festivalul BABEL va încerca, din nou, să aducă României un eveniment cu un concept ofertant, spectacole de excepție din țară și din lume și să reunească artiști și forme de artă, în armonie și comuniune.

Programul festivalului va începe zilnic la ora 17:00 cu spectacole desfășurate pe Platoul Prefecturii. Serile vor debuta cu spectacole pe scenele Teatrului Tony Bulandra și se vor încheia cu lansări de carte și proiecții de film.
Seria concertelor din această ediție, ce vor avea loc vineri, în data de 10 iunie, se va încheia cu evoluția trupei Direcția 5.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share