Revista Știință&Tehnică împreună cu Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic organizează, în data de 18 februarie 2015, un spectaculos eveniment dedicat științei și evoluției umane.
În cadrul science-show-ului interactiv care va avea loc, începând cu ora 13.00, la Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic din Târgoviște (Str. Stelea, nr.4), se va lansa cartea „Revoluția după Darwin. Pledoarie pentru specia umană” de Adrian Nicolae.
De la momentul în care primul hominid a pășit pe Terra și până la viitorul supertehnologizat în care vom coloniza alte planete, cartea „Revoluția după Darwin. Pledoarie pentru specia umană” întreprinde o fabuloasă călătorie printre marile mistere ale viului.
„Revoluția după Darwin. Pledoarie pentru specia umană” (272 pag., Editura Știință&Tehnică) aduce în atenția publicului larg, nu atât dovezi în favoarea teoriei evoluției – evoluția este un fapt dovedit! –, ci o serie de rezultate spectaculoase ale unor studii fundamentale recente și actuale cu privire la originea vieții și a evoluției acesteia de-a lungul timpului. Volumul, scris cursiv, alert, pe înțelesul tuturor, aduce la zi teoriile emise de-a lungul timpului vizavi de ceea ce a însemnat evoluția, de la punctul zero al apariției vieții și până în prezent, explicând paradigma evoluției speciei umane.
Cartea dezvăluie miracolul științific al apariției și evoluției Viului, prin interconexiuni între studiile vechi și cele noi, și realizează un periplu halucinant prin toată istoria viului, plecând din cele mai vechi timpuri, de la formarea sistemului nostru solar, până la viitorul probabil în care vom coloniza noi sisteme solare prin călătorii interstelare.
„Revoluția după Darwin. Pledoarie pentru specia umană” se lansează pe piață împreună cu ediția de februarie a revistei „Știință&Tehnică”, iar începând din luna iunie va fi disponibilă și în librării.
În cadrul evenimentului care se va desfășura în incinta Muzeului Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic, vor vorbi oameni de știință, scriitori și jurnaliști de știință într-un science show live și interactiv.
Invitat de onoare: Alexandru Mironov.
***
Știință&Tehnică este cea mai veche și mai prestigioasă publicație de popularizare a științelor din România. O istorie de peste 60 de ani, în prezent lider pe segmentul său, cu peste 100 de pagini dedicate lunar științelor și tehnologiilor, Știință&Tehnică aduce publicului român cele mai noi teorii, invenții, descoperiri și prototipuri, într-un limbaj prietenos, pe înțelesul tuturor. În 2015, Știință&Tehnică va scoate noi cărți, reviste, websiteuri pop-sci, va întreprinde expediții și experimente inedite și va lansa concursuri naționale destinate elevilor și studenților.
”Oamenii ar vrea ca binele să li se întâmple, să li se ofere de-a gata, fără ca ei sa facă ceva pentru el. Ori așa ceva nu se poate! Nimic nu se face fără noi, fără participarea noastră. Starea de bine apare abia după ce am experimentat starea de rău. Abia după ce am văzut ce nu ne place, ce ne doare, ce ne face să suferim, abia atunci înțelegem că nu mai vrem și începem să ne căutam binele. Insă binele îl găsim doar în legatura noastră cu creatorul, cu Dumnezeu.” http://oficialmedia.com/de-ce-au-oamenii-nevoie-de-repere/
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Analiza unui sociolog: Guvernul Bolojan și pedepsirea săracilor. De ce să te bați cu bogații, mai bine tai de la mamele minore
„Atmosfera sfârșitului unei domnii”: Gheorghe Piperea asupra moțiunii de cenzură împotriva lui von der Leyen
Furtună devastatoare în Sinaia: Vântul a smuls acoperișuri, a doborât copaci și a blocat traficul
Partidul AUR a fost amendat cu 25.000 de euro pentru nerespectarea datelor cu caracter personal
Un ciclon mediteranean ar putea lovi România și Bulgaria dupa data de 9 iulie
Sinteza zilei. Cele mai importante evenimente naționale și internaționale, 3 iulie 2025
SPIRITUALITATE
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Proverbe japoneze. Fără oameni simpli, nu există oameni mari
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
Cum te poate ajuta masajul feței și al gâtului în prevenirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimer
Tratamente complementare și remedii naturale în sprijinul celor care luptă cu cancerul
Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri
”O spun clar și ferm: toleranță zero pentru fraudarea concediilor medicale!”
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Facultatea de Științe și Arte din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște desfășoară concurs de admitere pentru anul universitar 2025-2026
Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște desfășoară concurs de admitere pentru anul universitar 2025-2026”
Facultatea de Ingineria Materialelor și Mecanică din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște desfășoară concurs de admitere pentru anul universitar 2025-2026