Târgoviște: Parc în zona UM Gară (Dâmbovița Mall) – lucrările sunt pe final

Au fost plantati primii arbori in cadrul proiectului de amenajare a noului parc din zona UM Gara, a precizat Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, într-o postare pe facebook. Edilul a oferit mai multe detalii cu privire la noul spațiu de agrement care va fi dat în folosință din această toamnă.
? Astfel, pe o suprafata de 16.481 mp, se construieste un parc public de agrement, investitie care, in afara amenajarii unei suprafete de peste 14.000 mp. ca si spatiu verde, presupune construirea in plus a unei piatete si a unei fantani arteziene, a unui loc de joaca, a unei zone de fitness, a unei biblioteci in aer liber, dar si amenajarea aleilor pietonale si a pistelor pentru biciclete.
? Spatiul verde cuprinde zone cu vegetatie bogata si peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic. Se vor planta aproximativ 500 de arbori si arbusti din specii rasinoase si foioase si se vor amenaja zone cu flori. Sistemul automat de irigatii este aproape finalizat. Iluminatul ambiental se va realiza cu stalpi de iluminat si corpuri LED, iar iluminatul decorativ va presupune bolarzi si proiectoare. Vor fi amplasate cismele si toalete.
? De asemenea, parcul va fi dotat cu banci, cosuri de gunoi, rastele si o statie de biciclete.
? Valoarea investitiei este de 7.080.721,49 lei, inclusiv TVA, sursa de finantarea este asigurata prin Programul Operational Regional 2014-2020, iar lucrarile vor fi finalizate in aceasta toamna!

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share