23/04/2021

Târgoviște: Skatepark ”Chindia” o investiție pentru pasionații de sport

Skatepark „Chindia” se află aproape de receptie, a informat astăzi primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.
📌 Investitia, unica in orasul nostru si finantata din bani europeni, reprezinta un spatiu de relaxare cu foarte multe facilitati, incluzand echipamentele de skate si de fitness, spatiile verzi generoase, avand o suprafata de peste 3000 mp, o zona de picnic, dar si banci inteligente, cu wi-fi si functionalitati de incarcare a dispozitivelor mobile.
📌 Aria terenului aferent implementarii acestui proiect este de 4068 mp si a rezultat exclusiv ca urmare a maririi Parcului Chindia intr-o zona degradata si inchisa publicului, care nu a mai fost utilizata de zeci de ani.
📌 S-au amplasat deja elemente diverse, care permit realizarea unei game largi de activitati: bare, elemente skate tip quarter pipe, halfpipe, spine, etc. Totodata, parcul este dotat cu un complex de bare de tracțiuni tip „Fitness Urban” si „Street Workout”, beneficiind si de alte facilitati pentru odihna si recreere.
📌 Valoarea totală a investiţiei este de 1.420.153,24 lei (cu TVA), iar finantarea este asigurata din fonduri europene, POR 2014-2020, Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiții 4.2, „Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului.
📌 Dincolo de vorbe, alaturi de investitia care vizeaza parcul de la UM Gara, iata ca administratia locala targovisteana deruleaza un alt alt proiect care are in vedere atat extinderea zonelor verzi din orasul nostru, cat si realizarea unui obiectiv de investitii destinat iubitorilor de sport si de miscare in aer liber.
📌 Tot aici, putem aminti si faptul ca, in vecinatatea Complexului Turistic de Natatie Targoviste, pe o suprafata de aproximativ 50.000 de mp, va fi implementata o alta investitie pe fonduri europene, care presupune amenajarea unui spatiu verde generos, dar si construirea unui loc de joaca, a unei fantani arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foisor sau amenajarea unor piste pentru biciclete, cu precizarea ca a fost deja semnat contractul de finantare aferent proiectului mentionat.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share