Studentă în anul III la Facultatea de Geografie și Geologie, Iași, specializarea Geografia Turismului
Tema mea de licență este legată de turismul cultural-istoric din Muntenia, cu un studiu de caz pe orașul Târgoviște.
De ce aceasta alegere? Pentru că din punctul meu de vedere, Târgoviște este un oraș cu o istorie bogată și diversificată având un impact major asupra culturii nationale.
Târgoviștea are foarte multe atuuri pe care le-ar putea folosi, astfel încât să devină un oraș mult mai cunoscut din punct de vedere turistic si as enumera: istoria bogată, monumentele impozante din diverse perioade istorice, personalități politice si culturale marcante ale tarii noastre, evenimentele culturale pe toate segmentele artistice si sociale. Târgoviște are toate resursele necesare pentru a deveni un oraș înfloritor din punct de vedere turistic.
De aceasta cetate se leaga primul tipar pe teritoriul tarii, prima carte in limba romana apartinand diaconului Coresi, limba romana in general este reprezentata aici de neamul Vacarestilor, Ioan Heliade Radulescu, Grigore Alexandrescu. Aici continua sa aiba loc cel mai mare si longeviv festival-concurs de literatura romana, “MOSTENIREA VACARESTILOR”. Din punct de vedere politic si militar, orasul este reprezentat prin Complexul Muzeal CURTEA DOMNEASCA, edificii ce fac dovada faptelor de vitejie ale domnitorilor romani: Mircea cel Batran, Vlad Tepes, Neagoe Basarab, Petru Cercel, Mihai Viteazul, Constantin Brancoveanu si alti aproape 30 de domnitori valahi in cea mai prestigioasa capitala de stat de pe teritoriul Romaniei.
Un important punct în cultura națională legat de orașul Târgoviște îl reprezintă existența Teatrului „Tony Bulandra” cunoscut și prin numele a unor actori mari, precum: Laura Vasiliu, Sebastian Papaiani, Marius Manole.
Festivalul Babel sau Festivalul Internațional al Artelor Spectacolului a fost ținut în Târgoviște, cu colaborarea Teatrului „Tony Bulandra” și a primăriei, timp de 12 zile în luna iunie. Acest festival a adunat, în România, personalități artistice și instituții teatrale din 21 de țări, printre care: directorul Teatrului Național din Lisabona, Joao Mota, unul dintre cei mai mari regizori ai Europei, precum și reprezenanți ai Royal Shakespeare Company, cea mai prestigioasa companie de teatru din lume, conferind țării noastre un prilej deosebit de afirmare pe scena internationala.
Printre activitățile acestui festival, se numără: ateliere teatrale, spectacole de dans contemporan și de stradă, expoziții foto, concerte, conferințe, proiecții de film, teatru de animație, spectacole pentru copii.
Astfel, Târgoviște devine un centru cultural de mare anvergură, dar și o punte importantă în dezvoltarea turismului cultural-artistic, atat national, cat si international. Prin intermediul acestor brand-uri, imaginea României este pozitivă, impactul turistic asupra orașului fiind strans legat de o promovare mai intensă pentru o recunoaștere la nivel european si chiar mondial a unei zone plurivalente din punct de vedere cultural-istoric si geografic.
Lucia Enache
călător pe la reviste pe la câteva edituri “…spunea mama: fluturii făceau curte florilor şi-atunci am mişcat prima dată, apoi zi de zi pântecu-i zvâcnea aşa cum ţi se zbate ochiul stâng. când m-am născut căzuse bruma. eu n-am vrut sa ucid fluturii” în rest, căţărare liberă
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Cele mai importante știri internaționale ale zilei de 24 iulie 2025
Oameni morți de foame în Gaza. Criza alimentară și umanitară atinge dimensiuni dramatice
Prima „nuntă” gay din România, organizată cu fast la Cluj-Napoca: un eveniment controversat
Taxiurile zburătoare vor fi printre blocuri cât de curând – De când veți zbura între hotel și plajă, între casă și serviciu
Avem datoria de a apăra România când guvernul devine agresorul cetățeanului
Val de căldură sufocantă: Nopți tropicale și aer irespirabil începând de luni
SPIRITUALITATE
Grăsimea abdominală și cauzele emoționale. Medicina Tradițională Chineză
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Tratament anticancer cu sucuri și ceaiuri – după Rudolf Breuss. Cura totală
Cum s-a vindecat de cancer o ingineră chimistă din Iași. ”Astăzi sunt un om sănătos!”
Cum ne putem crește vitalitatea rinichilor. Ce legături există între frică și rinichi
Ce parti ale corpului imbatranesc de la 25 de ani. Declinul corpului uman – care este cel mai longeviv organ
Cum să-ți alegi produse potrivite pentru regenerarea părului
All-on-4 vs. All-on-6 – Ce alegi când vrei o dantură completă și stabilă?
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
„Liliacul” de Johann Strauss-fiul, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”
Cerul lui Bodo de la Proconsul – Un mare artist cu valori autentice
Celebrarea a 175 de ani de teatru: un moment de mândrie și inspirație pentru întreaga comunitate culturală