23/10/2021

Targoviste: Teatrul Tony Bulandra pe scenele lumii

Othelo

Polonia, Franta, Armenia, Rusia, Algeria, Coreea, sunt cateva din tarile care au invitat teatrul targovistean pe scene si in sali de conferinte. In aceasta toamna se asteapta ca spectacolul Othello, în regia lui Suren Shahverdyan sa participe între 1 și 10 octombrie la Festivalul Internațional al Artelor Spectacolului HighFest din Armenia. Acest festival dorește să aducă în Yerevan producții ale unor companii inovative care să prezinte o paletă vastă a diverselor școli de teatru din lume.

În același timp, în data de 10 octombrie, o altă montare a regizorului Suren Shahverdyan, Hitler in Love a fost invitat să participe la Festivalul Internațional de Monodrame SOLO, din Moscova, Rusia. Creat în 2008, acest festival a găzduit artiști de prestigiu și este considerat unul dintre cele mai importante festivaluri de teatru din Rusia și din lume.

O altă invitație a venit din partea Teatrului Național din Cluj-Napoca ce organizează Întâlnirile Internaționale de la Cluj, ce a dorit prezența spectacolului 3 ore după miezul nopții…, în regia lui Mihai Măniuțiu. Festivalul are ca scop crearea unei platforme de dialog între diverse personalități culturale și inițierea unei rețele de comunicare între personalități teatrale din lume, precum și realizarea de colaborări și inițiative culturale în spațiul internațional.

trei ore-banner

În datele de 18 și 19 octombrie, artiștii teatrului rămân tot în țară, de data aceasta la București, pentru a onora invitația Teatrului Nottara la festivalul Fest(in) pe Bulevard, cu spectacolul Othello. Intenţia organizatorilor este de a implica mai multe instituţii private şi de stat, din ţară şi din străinătate, în ideea de a realiza un program internaţional de ţinută şi cu teme de actualitate.

Othello este invitat și în Algeria, în perioada 23 – 29 octombrie, la Festivalul Internațional de Teatru din Adrar Nights of Sahara. Astfel că, pentru prima dată, artiștii teatrului vor avea ocazia de a juca în deșertul Sahara și a de a cunoaștea cultura teatrală a acestei regiuni.

Ultima plecare din toamnă a teatrului târgoviștean va fi la Seul, în Coreea de Sud, unde spectacolul Furtuna, de A.N. Ostrovski, în regia lui Dumitru Acriș, a avut onoarea de a fi invitata la prima ediție a Festivalului Internațional de Teatru Experimental din Seul Theatre Bomb Festival desfășurat în perioada 17 – 27 noiembrie 2016. Scopul principal al festivalului este de a aduce publicului coreean teatru experimental de calitate și de a crea rețele teatrale globale. Astfel că, în perioada 20 – 25 noiembrie, managerului Teatrului Tony Bulandra, regizorul Mc Ranin, a fost invitat să participe la Conferința Mondială a Directorilor de Festival, ce se va desfășura sub Theatre Bomb Festival, iar în 25 și 31 noiembrie, artiștii din spectacolul Furtuna vor susține 6 reprezentații, pe parcursul a 4 zile. Festivalul este organizat de Asociația Teatrală din Seul.

furtuna1

Teatrul Tony Bulandra anunță și prima premieră a stagiunii, spectacolul Trei Surori, de A.P. Cehov, în regia lui Aleksandar Ivanovski, ce va avea loc la Teatrul Nottara din București, la începutul lunii noiembrie.

Teatrul târgoviștean este onorat de invitațiile la aceste evenimente de importanță internațională, care atestă succesul și dezoltarea artistică din ultimii ani. Aceasta instituție devine un punct de reper in lumea teatrului și continuă să aducă publicului evenimente de o înaltă valoarea culturală.

Alexandra Popa, PR Teatrul Tony Bulandra Târgoviște

Afla toate participarile nationale si internationale ale Teatrului Tony Bulandra Targoviste, aici!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share