Târgoviște: Varujan Vosganian, Statuia comandorului, lansare maine, 28 martie, 2019

Eveniment: Târgoviște Varujan Vosganian. Mâine, 28 martie, 2019, Biblioteca Județeană Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița vă invită să vă alăturați omului de cultură, scriitorului și politicianului Varujan Vosganian, la lansarea cărții ”Statuia comandorului”.

Târgoviste Varujan VosganianAflat de mai multe ori în preajma autorului, vă asigur că oferta este singulară din punct de vedere cultural si o șansp de a realiza asocierea Târgoviște – Varujan Vosganian.

Am primit cu bucurie invitația domnului Subsecretar de Stat Ionel Petre, liderul ALDE Dâmbovița, mai ales că nu suntem străini de statura artistică a autorului. Așteptăm cu nerăbdare întâlnirea de mâine ca să putem realiza întoarcerea de la Copiii războiului la volumul de nuvele Statuia comandorului.

”Faptul că eu am murit de mai multe ori de atunci arată că nu am depășit o anumită frontieră care ar fi trebuit depășită în 1989. A fost un secol al revoluțiilor, al iluziilor. Din păcate secolul XX s-a încheiat doar în calendare, dar  în viața de zi cu zi nu s-a terminat încă.” Varujan Vosganian interviu la lansarea cărții Copiii războiului.

Interviu Varujan Vosganian. Întâlnirea cu moartea și ”Copiii războiului”

Exclusiv Oficial Media, alături de Oana Maria Grigore și Varujan Vosganian  

Interviul integral aici: Palatul Theodor Costescu, Drobeta Turnu-Severin, ”intalnirea cu moartea”

Târgoviște: Varujan Vosganian, Statuia comandorului

Evenimentul este promovat de către Biblioteca județeană prin organizatorul și gazda sa, Prof. univ. dr. Agnes Erich. directoarea acestei instituții. În așteptarea evenimentului vă prezentăm o scurtă biografie a autorului:

Varujan Vosganian s-a născut la Craiova, la 25 iulie 1958. Copilăria și adolescența și le-a petrecut la Focșani. A absolvit Liceul „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, apoi Facultatea de Comerș a Academiei de Studii Economice și Facultatea de Matematică a Universității București. Este președintele Uniunii Armenilor din România și prim-vicepreședinte al Uniunși Scriitorilor.

Politică, opere, premii

Este senator ALDE și între decembrie 2006 și decembrie 2008 a fost ministru al Economiei și al Finanțelor. Lucrările sale includ trei volume de poezie – Șamanul albastru (1994), Ochiul cel alb al reginei (2001), Iisus cu o mie de brațe (2005) –, precum și volumul de nuvele Statuia comandorului (1994), pentru care a primit Premiul Asociației Scriitorilor din București. Cartea șoaptelor a primit Premiul „Ion Creangă“ al Academiei Române (2009), Premiul „Cartea anului 2009” acordat de revista România literara, Premiul revistei Convorbiri literare, sectiunea proza (2009), Marele Premiu pentru Proza – Trofeul „Mihail Sebastian”, Premiul revistei Observator cultural, secțiunea proză (2009), și a fost nominalizat la Premiile Uniunii Scriitorilor din România. Romanul a fost tradus în spaniolă, italiană, armeană și ebraică și urmează să apară în germană, franceză, suedeză și bulgară.

Agnesc Erich, George Coandă

La Târgoviște, Varujan Vosganian va fi însoțit de oameni de cultură, prieteni, și simpatizanți ai cărții domniei sale. Manifestarea va fi moderată de Prof. univ. dr. Agnesc Erich și de către distinsul scriitor și istoric George Coandă.

Îi mulțumim domnului Ionel Petre pentru invitație! Vă așteptăm în număr cât mai mare la bibliotecă și în continuare puteți accesa pagina evenimentului!

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share