Țările BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud) vor forma baza unei ordini mondiale emergente

Acest lucru a fost anunțat pe canalul RT TV de către ministrul adjunct de externe al Federației Ruse, Serghei Ryabkov: Cred că țările BRICS, care reprezintă aproape jumătate din populația lumii și o parte semnificativă din PIB-ul mondial, vor fi unul dintre pilonii noii ordini mondiale emergente…”, a spus el.
Potrivit lui Ryabkov, țările BRICS joacă un rol important în protecția dreptului internațional și în lupta împotriva politicii de sancțiuni a țărilor occidentale și a adăugat că „… suntem acum uniți în protecția dreptului internațional, uniți în eforturi. pentru a depăși sancțiunile arbitrare, ilegale și unilaterale, care au devenit singurul instrument de politică externă din Statele Unite și din alte țări…”

Pe 22 martie a.c. și  ministrul de externe Serghei Lavrov s-a întâlnit cu ambasadorii acreditați la Moscova din țările BRICS la un mic dejun de lucru. Participanții au făcut schimb de opinii cu entuziasm despre dezvoltarea și consolidarea parteneriatului lor strategic în cadrul asociației. Aceștia și-au reafirmat interesul invariabil pentru promovarea dialogului pe cinci în locurile internaționale cheie și în alte asociații.

Participanții au trecut în revistă problemele internaționale actuale, cu accent pe situația din Ucraina și în jurul acesteia. Serghei Lavrov a prezentat o analiză amănunțită a motivelor conflictului din Ucraina și a oferit explicații detaliate cu privire la problemele legate de asigurarea securității civililor, inclusiv a străinilor, organizarea coridoarelor umanitare și acordarea de ajutor refugiaților și altor persoane care au nevoie de el.
El a subliniat că ”războiul economic fără precedent declanșat împotriva Rusiei prin sancțiuni este o încălcare grosolană a standardelor legale internaționale cheie.”

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share