Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” vă invită la spectacolele Traviata și Nabucco

Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” prezintă în acest weekend ultimele două evenimente culturale ale lunii mai. Publicul este invitat la spectacolele de operă ”Traviata” și ”Nabucco”. 

TRAVIATA – Sâmbătă, 28 mai 2022, ora 19:00, Sala Teatrului

Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” / Traviata / www.oficialmedia.com

”Traviata” (în italiană La traviata) este o operă în patru acte compusă de Giuseppe Verdi pe libretul în limba italiană al lui Francesco Maria Piave. La baza operei stă romanul lui Alexandre Dumas fiul, Dama cu camelii. Premiera operei a avut loc la Teatro La Fenice din Veneția, în data de 6 martie 1853. Prima reprezentație a fost un eșec, datorat în primul rând mediocrității interpretării. Abia la reprezentația din 6 mai 1854 pe mica scenă a teatrului San Benedetto, tot de la Veneția, opera a avut un real succes.

Regia artistică: ANGHEL I. ARBORE

Scenografia: CĂTĂLIN I. ARBORE

Coregrafia FĂNICĂ-LUPU LIEȘTI

Soliști: LAURA EFTIMIE, DORU IFTENE, MARIUS EFTIMIE, STELA SÎRBU, MĂDĂLIN BĂLDĂU, LAURENȚIU SEVERIN, ADRIAN PÎRLEA, CONSTANTIN ACSINTE, IONELA DUMA, ADRIAN BĂDILĂ

Conducerea muzicală: MATEI POP

Maestru cor: ADRIAN STANACHE

NABUCCO – Duminică, 29 mai 2022, ora 19:00, Sala Teatrului 

Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” / Nabucco / www.oficialmedia.com

”Nabucco” este o operă compusă de Giuseppe Verdi în 1841 pe un libret de Temistocle Solera. Premiera a avut loc la Teatro alla Scala („Scala”) din Milano la 9 martie 1842. Nabucco este prescurtarea numelui regelui asirian al Babilonului Nabucodonosor al doilea (în original: Nebucadnețar), care a trăit și domnit în jurul anului 600 î.Hr. Cele două teme principale ale acțiunii sunt dorința de libertate a poporului evreu din timpul robiei lor din Babilon, precum și aroganța și nebunia personajului principal Nabucco, care-l duce până la autoproclamarea sa drept Dumnezeu unic și la pedepsirea cu pierderea minților. Spre sfârșitul operei el însă își revine, adoptă credința în Iehova (sau Iahve), Dumnezeul evreilor, și elibrerează pe evrei din robie.

Regia artistică CARMEN DOBRESCU

Scenografia CᾸTᾸLIN I. ARBORE

Soliști VASILE CHIȘIU București, MĂDĂLIN BĂLDĂU debut, OREST PÎSLARIU București, AKIKO HAYAKAWA Japonia, LUCIA MIHALACHE, ȘTEFAN SCHULLER Brașov, IULIAN BRATU, MIHAELA IONESCU

Conducerea muzicală KOICHI INOUE Japonia

Maestru cor ADRIAN STANACHE

 

Vă așteptăm cu drag!

 

Bilete disponibile pe website https://www.tnobconstanta.ro/bilete și la Agenția Teatrului.


Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

Adresa: Str. Mircea cel Bătrân, nr. 97, 900592, Constanța, România

Website – www.tnobconstanta.ro

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share