Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Teatrul Tony Bulandra: “Furtuna”, o piesa de A. N. Ostrovski, regia Dumitru Acris

furtuna1

Teatrul Tony Bulandra Targoviste va asteapta sambata seara cu spectacolul FURTUNA, o piesa de A.N. Ostrovski, in regia lui Dumitru Acris.

Continuator strălucit al marilor săi predecesori — Fonvizin, Griboedov, Pușkin, Gogol — A. N. Ostrovski a scris aproape cincizeci de piese originale, drame și comedii , în care s-au oglindit pe larg și în toată diversitatea lor, principalele procese și fenomene ale vieții sociale și ale moravurilor din Rusia celei de-a doua jumătăți a secolului al XIX-lea, precum și trăsăturile caracteristice ale luptei sociale din acea vreme.
Piesa Furtuna reprezintă apogeul artistic în creația dramaturgului, prezintă drama unei familii din Rusia, prabușită în propria mocirlă, lipsită de adevăr unde relațiile dintre părinți și copii, soț-soție sunt simboluri ale ipocriziei sociale.

Regia: Dumitru ACRIȘ

Distribuția: Delia LAZĂR – Katerina, Antonia IONESCU MICU – Varvara, Sebastian BĂLĂȘOIU – Tihon, Cristina DUMITRA – Kabanova, Andrei BRATU – Boris, Virgil AIOANEI – Kudrias

Spectacolul FURTUNA prezintă istoria unei femei cu o lumină interioară aparte, legată de Dumnezeu, care există într-o lume lipsită de voință, unde cei care o înconjoară sunt slabi și lipsiți de credință.
Furtuna vine pentru a trezi sufletele omenești și tot ce este viu în oameni. Pentru fiecare personaj, reprezintă un factor diferit…o prevestire, începutul unei noi vieți, proces de curățare interioară, vocea Celui de sus care previne unele evenimente sau pedeapsă pentru păcate.”Dumitru Acriș

Regizorul Dumitru Acriș a absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău în 2004. Ca actor al teatrului „Luceafărul” din capitala Republicii Moldova a câștigat în 2002 premiul UNITEM „Steaua fără nume”, iar în 2007 a primit de la Președinția Republicii titlul onorific de „Maestru în artă”.
Contact Teatrul Tony Bulandra: 0245 210 046
Distribuie acest articol Oficial Media
Share