Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Teatrul Tony Bulandra Târgoviște invitat pe marile scene ale lumii – Othello, în regia lui Suren Shahverdyan, la Seul

Târgoviște devine un nume prin artă. Teatrul Tony Bulandra Târgoviște invitat pe marile scene ale lumii este deja recunoscut internațional.


”Othello” în regia armeanului Suren Shahverdyan a câștigat deja mai multe premii în țară, a jucat în festivaluri naționale de teatru, a fost invitat pe scene europene, pentru ca în acest moment să se afle în ”lumea bună” a continentului asiatic, la Seul.
Liviu Cheloiu, fără de care Othello nu ar fi existat -o spune chiar regizorul Suren Shahverdyan-, după ce a câștigat premiul pentru cel mai bun actor în rolul principal, vine ca o emblemă în metropola coreeană și ne oferă sentimentul de mândrie…

Mândrie că pe străzile Seulului sunt bannere imense cu producția teatrului Tony Bulandra și ”maurul” de sorginte târgovișteană, cap de afiș – …și la propriu!

Mc Ranin, managerul de la Tony Bulandra, a dus teatrul acolo unde foarte puțini se așteptau în urmă cu doar câțiva ani. Astăzi toți cei înnobilați cerebral îi văd valoarea recunoscută pretutindeni, în țară și în lume.

Suren Shahverdyan – regie și  echipa:

Liviu Cheloiu (Othello), Andrada Fuscaș (Desdemona), Mircea Silaghi (Iago), Ela Ionescu (Emilia), Daniel Nuță (Cassio), Camelia Pintilie (Bianca) și Radu Câmpean (Roderigo) ne transmit live de la Seul:

Teatrul Tony Bulandra Târgoviște invitat pe marile scene ale lumii

Mc Ranin: ”10 – 22 octombrie, actorii teatrului vor juca șase reprezentații cu spectacolul Othello, după William Shakespeare, în regia lui Suren Shahverdyan. De data aceasta vom fi prezenți în două festivaluri: Bomb și Daejeon International Play Festival (ediția a 8-a).”

Grație implicării managerului general Mc Ranin și a selecționerului și directorului secției dramatice, Liviu Cheloiu, a fost posibil un agrement cultural cu Seoul Theater Association, al cărei președinte este Hyungjong Song. Această asociația teatrală organizează Festivalul de Teatru Bomb, ajuns la cea de-a doua ediție, al cărui director artistic este JeungWoo Son pe care l-am cunoscut la Târgoviște alături de alți membri ai echipei coreene.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share