Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Teatrul Tony Bulandra Târgoviște își reia întâlnirile cu publicul

Teatrul Tony Bulandra Târgoviște va relua seria de spectacole pentru stagiunea 2021, în condiții de pandemie, cu un procent de 30% al numărului de locuri disponibile, iar prima întâlnire cu publicul va fi pe 15 ianuarie de Ziua Culturii Naționale și a nașterii poetului Mihai Eminescu, cu un spectacol susținut de Maia Morgenstern și Marius Bodochi.

În cadrul unei conferințe de presă, susținute astăzi de către managerul Mihai Constantin Ranin, alături de Cristina Dumitra, șef serviciu (interimar) la Direcția Artistică și Marius Costache, departamentul de marketing, au fost aduse în atenția publică cele mai noi informații cu privire la activitatea și producția artistică a Teatrului Tony Bulandra Târgoviște.

Citește și: Spectacole pentru luna Ianuarie la Teatrul Tony Bulandra Târgoviște

Repetiții, spectacole, premiere, o scenă care se află în program de reabilitare, motiv pentru care actorii vor juca in foaierul teatrului, ”adaptați” la condițiile care se impun în prezent, dar și detalii despre ”macheta” unui proiect destinată unui Teatru pentru copii (pe locația Teatrului de Vară), au fost subiectele prezentate la întâlnirea cu presa locală.

Mihai Constantin Ranin despre spectacolele în lucru:

  • Vor avea loc 7 înlocuiri în „Argonauții” (și ne referim la actorii din Portugalia). Hugo Wolff, coregraf, deja lucrează cu noua formulă de trupă.
  • Al doilea spectacol pe care îl pregătim este ”Evita Amour”, despre viața Evitei Peron. Cei care au văzut filmul cu Frida Kahlo cu ani în urmă, din 2007, se pot aștepta la un spectacol cam în spiritul acela, unul care să aibă succes. Suntem într-o perioadă foarte efervescentă și mai ales de creativitate.
  • Al treilea spectacol la care se repetă este ”Edith Piaf”, un spectacol cu două actrițe, încercăm să dăm de lucru fiecărui actor și să păstrăm și o oarecare distanță unii de alții, vom lucra în spații diferite.
  • Vom relua ”Gaițele” într-o formulă nouă. Este un spectacol care face parte dintr-un program interbelic, cu mai multe texte din această perioadă.
  • Pentru copii avem spectacole cu mai multe tipuri de marionete și cu proiecție video.
  • ”Republica”, un spectacol la sala mare, un text scris de Bogdan Suceavă (fiul Generalului Suceavă), un foarte bun scriitor și matematician. „Republica” este despre Republica de la Ploiești care a ținut o zi, cu trimitere la Candiano-Popescu care este înmormântat la Târgoviște.
  • O altă premieră este Woyzeck, de Georg Büchner, regizată de Dimitri Aryupin (invitat în timpul Festivalului Babel cu spectacole cu o amprentă pregnantă clasică și muzicală).
  • Un alt spectacol, montat de Cătălina Baciu, ”Povești de familie” de Biljana Srblianovici. Un spectacol făcut la Sala Studio. Cătălina Baciu a mai fost prezentă ca asistent de regie la mai multe spectacole, este din Târgoviște, este unul din copiii și voluntarii de la Babel care a reușit să ajungă regizor, profesorul ei de clasă a fost regretatul coleg, Ducu Darie.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share