31/10/2020

Theodor Paleologu candidat al partidului PMP la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019

„Sunt foarte optimist. Noi nu suntem o țară de proști, chiar dacă suntem conduși de proști. Mizez pe inteligența românilor.”

Ieri, 25 august 2019, in sedinta Colegiului National al PMP Președintele Traian Băsescu a prezentat motivele pentru care l-a propus pe Theodor Paleologu drept candidat la alegerile prezidențiale din partea PMP:

  • E absolvent de Sorbona, a fost şi în alte şcoli unde nu a reuşit Macron.
  • A fost şi ministru, şi ambasador.
  • Are multe calități care îl recomandă ca un candidat care dacă ar câștiga ar fi un bine pentru România.

Motivația candidaturii (Theodor Paleologu):

  • Cu adevărat fericit nu sînt decît atunci cînd citesc o carte bună și, mai cu seamă, cînd țin cursuri. Fiind vorba, însă, de o campanie prezidențială, o voi trata ca pe un imens exercițiu de pedagogie națională. Campania mea va fi, de fapt, un curs interactiv, pro bono, la scara întregii țări, un curs despre valorile care țin o societate împreună, despre moștenire și educație, despre legătura dintre justiție și pace socială, despre dreptate și libertate ca fundamente ale prosperității, despre grija pentru natură și criza demografică, despre diplomație și rolul României în lume. Îmi voi expune cu fermitate principiile și punctele de vedere, dar în primul rînd voi asculta, căci un bun educator trebuie să asculte și să faciliteze dialogul, să-i încurajeze pe ceilalți să spună ce gîndesc.
  • După președintele jucător și președintele spectator, e nevoie, cred eu, de un președinte învățător: un învățător care învață el însuși, care ascultă și pune întrebările cu adevărat importante, care intervine pentru a clarifica dezbaterea publică. Un președinte învățător este un educator și un inspirator, un continuator și un transmițător, un mediator și un moderator, un ascultător și un îndrumător. Doar un colosal efort de educație poate ridica această țară. În ultimă instanță toate problemele noastre încep și se termină cu educația.

DEPARTAMENT COMUNICARE PMP

 FILIALA DAMBOVITA

Distribuie acest articol Oficial Media
Share