30/07/2021

Tică Dan Alexandru, PNL: Proiect pentru accesul copiilor la terenurile de sport ale școlilor și în afara orelor

Tică Dan Alexandru, vicepreședinte PNL Târgoviște și inspector școlar, a transmis astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, detalii cu privire la un proiect promovat și în campania electorală, mai exact – aprobarea Regulamentului privind accesul și modul de utilizare a curților și terenurilor de sport în aer liber aflate în folosința unităților de învățământ preuniversitar și în administrarea Consiliului Local.

”Potrivit Legii Educației fizice și sportului, autoritățile administrației publice, unitățile și instituțiile de învățământ, au obligativitatea să sprijine sportul pentru toți, sportul de performanță și să asigure condițiile organizatorice de practicare a educației fizice și sportului în comunitățile locale.

Luând în considerare starea de stres și anxietate pe care copiii au simțit-o din cauza situației generate de pandemie, este important să asigurăm acces facil la terenurile de sport în aer liber, oriunde este posibil acest lucru. Sportul aduce numeroase beneficii în dezvoltarea copiilor: îmbunătățirea condiției fizice, a atenției și a încrederii în forțele proprii.

Pe terenurile de sport se vor desfășura numai activități cu caracter sportiv, adică activitate fizică desfășurată individual, în grup sau pe echipe. Este permis accesul gratuit tuturor copiilor care studiază la o unitate de învățământ de pe raza Municipiului Târgoviște.

Programul de acces pe terenurile de sport, în zilele din timpul anului școlar, precum și în timpul vacanțelor, se va stabili în funcție de programul de prezență al agentului de pază în unitate. Programul va începe la o oră după încheierea orelor de curs, a examenelor sau a olimpiadelor și concursurilor, numai după programul de învățământ.
Acestea sunt cateva dintre dispozițiile generale care se regăsesc în Regulamentul-cadru.

În acest sens, pentru a promova aptitudinile sportive cât și activitățile recreative ale copiilor, o să venim cu acest proiect privind accesul gratuit pe terenurile de sport în aer liber în fața consiliului local pentru aprobare.” a explicat Tică Dan Alexandru, inspector școlar și vicepreședinte PNL Târgoviște.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share