Timișoara, rampa de lansare a turismului sârbesc, cale liberă spre Voivodina

Restaurantul Lloyd a fost din nou gazdă a lansării și promovârii a celei de a cincea ediții la Timi;oara a unei bogate oferte a turismului din Serbia, ceea ce face o mai strînsă legătură dintre Serbia și România, mai Exact dintre Timișoara și Voivodina.
Întâlnirea s-a aflat sub semnul Consulatului General al Serbiei la Timișoara și Organizația Turistică a Voivodinei, împreună cu mai multe organizaţii turistice din Voivodina, care și-au prezentat, oferta turistică a provinciei sârbe, cu prilejul Zilelor Voivodinei 2022.
Au fost prezenți atât reprezentanți ai organizațiilor turistice sârbe, între care și Natasa Pavlović, directoarea Organizației Turistice Voivodina, care a prezentat mapa de desfășurare a manifestărilor culturale din țara vecină, punctând faptul că în acest an vor avea loc la Novi Sad , Zilele Timișoarei, unde va fi prezentat potențialul touristic al zonei Banatului.
”Sperăm ca organizațiile turistice din România să vină spre noi ca să putem să colaborâm mai îndeaproape, mai ales că Voivodina se află la 50 km față de Timișoara, să profit împreună față de oferta turistică ce o avem”.
De asemenea de la prezentare nu a lipsi nici Vladan Tadic, consulul Serbiei, prefectul de Timiș, Mihai, Ritivoiu, care a spus că: ”Mă leagă o afecțiune de Voivodina. 4 ani am promovat turistic Timișul până am ajuns prefect. Există o asemănare foarte mare între Novi Sad și Timișoara”. Au mai fost prezenți și Palimir Tot, adjunct secretar pentru comerț și turism al Provinciei Autonome Voivodina, Branislav Mamić, secretar al Asociației pentru servicii a Camerei de Comerț Voivodina.
Seara s-a încheiat cu un concert susținut de tamburașii „La banda”.

“Voivodina, renumită pentru sălaşurile pitoreşti care promovează turismul arhaic tradiţional, bogata ofertă gastronomică şi vinurile de calitate, a devenit una din destinaţiile îndrăgite pentru turiştii din Banatul românesc, care se bucură, deopotrivă, de ospitalitatea gazdelor, dar şi de remarcabile vestigii istorice, poveşti şi legende de demult”.
Câteva dintre evenimentele acestui an:
Tamburița Fest, Novi Sad, Festivalul culesului de struguri, Vârșeț, Festivalul dovleacului de la Kikinda, Mamut fest, Kikinda, Zilele Recoltei, la Subotica, Panciova Jazz Festival, Panciova, sunt doar câteva din zecile de manifestări ale vecinilor noștrii sârbi.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share