Timișoara va fi gazda ediției 2023 a “Săptămânii belgiene”

În cursul zilei de 29 septembrie, Președintele Camerei de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiș, Florica CHIRIȚĂ, a primit vizita oficială a Ambasadorului Regatului Belgiei în România, E.S. Philippe BENOIT, aflat la Timișoara cu ocazia deschiderii primului Consulat Onorific al Belgiei în orașul de pe Bega. Înaltul oficial a fost însoțit de Ewoud ROES, Șef Adjunct al Misiunii diplomatice belgiene, Alain SCHODTS, Director Executiv al Camerei de Comerț Belgia-Luxembourg-România-Rep.Moldova (BEROCC) și Ovidiu ȘANDOR, Consulul Onorific al Belgiei la Timișoara.
Principalul obiectiv al întâlnirii l-a constituit identificarea de noi oportunități bilaterale de afaceri și investiții dar și elaborarea unei agende de lucru comună, cu acțiuni în beneficiul comunităților de afaceri din cele două țări.
În deschiderea întâlnirii, Președintele CCIAT a făcut o prezentare succintă a principalilor indicatori economici ai județului Timiș și a locului pe care economia timișeană îl ocupă în context național cât și o prezentare a activităților și premierelor camerei timișene.
“’Conform statisticilor Oficiului Registrului Comerțlui, în județul Timiș operează un număr de 108 firme cu asociați din Belgia, cu o valoare a capitalului social subscris de 8.147.032 euro.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share