Timișorenii așteptați la Sărbătorea Culesului de Struguri.

Orașul Vârșeț și Organizația turistică din Vârșeț organizează, în perioada 15-18 septembrie, cea de-a 64-a ediție anuală a „Zilelor recoltei” sau „Zilele culesului de struguri”.
„Zilele culesului de struguri”, sau așa cum spun localnicii „Grozdjebal”, este cel mai mare, cel mai vechi și cel mai vizitat eveniment turistic și de afaceri din această regiune. Un program bogat și de calitate este pregătit și adaptat pentru gustul tuturor și în acest an.
Cele trei zile de petrecere sunt deschise, tradițional, de o paradă fastuoasă, condusă de legendarul Vinko, căruia, la ceremonia inaugurală, primarul îi predă cheile orașului, care vor fi înapoiate doar la închiderea sărbătorii.
Printre evenimentele cele mai îndrăgite de miile de vizitatori, dintre care o foarte mare parte sunt români, vom regăsi carnavalul și parada tradițională, teatrul pentru copii, popularul joc al aruncatului de struguri din avion, turul podgoriilor locale pe biciclete, competiții sportive, divertisment, concerte și focuri de artificii și nu în ultimul rând o conmpetiție de frumusețe unde se va alege Regina Balului!
Bineînțeles că la loc de cinste vor fi și în acest an specialitățile culinare, bunătățile la grătar sau ceaun, care fac deliciul miilor de vizitatori anual.
Evenimentul „Grozdjebal” are o tradiție îndelungată și are loc în fiecare an, în al treilea weekend din septembrie. Prima expoziție de vin din Vršac a avut loc în taverna „Kod dva ključ” în 1857.
De ”Zilele culesului de struguri” sunt promovate în mod deosebit asociațiile locale, în primul rând vinificatori și viticultori care își vor prezenta activitățile și produsele la standuri ”strada vinurilor” amenajată în centrul orașului.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share