Timișorenii sunt așteptați la festivalurile de la Vîrșeț

Luna iulie va debuta la Vârșeț cu trei festivaluri: „Vinofest Vršac”, „Vršački Venac”/„Coroana Vârșețului” și „Wind Rock”, adică unul de vinuri, altul de folclor și al treilea de rock.
Vârșețul, care nu se află departe de Timișoara, este cunoscut pentru vinurile de calitate pe care le produce în podgoriile de pe dealurile orașului, Vârșețul fiind numit și „centrul vinului din Serbia”, prima ediție a Festivalului :„Vinofest Vršac”, a avut loc în 1993, anul acesta timișorenii sunt așteptați în zilele de 1 și 2 iulie, fiind invitați peste 70 de procători și comercianți de vinuri din țară și străinătate, de unde nu vor lipsi tamburașii, dar și specialitățile bucătăriei sârbești.
Dacă luna iulie va debuta cu degustări de vinuri, mijlocul lunii va fi încărcat de folclor, astfel că între 11-13 iulie se va desfășura Festivalului Internațional de Folclor „Coroana Vârșețului”, festival aflat la cea de-a XXIII-a ediție, unde sunt așteptate ansambluri folclorice din întreaga lume, alături de ansamblurile folclorice ale țării gazdă.
Luna iulie se va încheia cu al treilea eveniment, parcă unul și mai de anvergură, al festivalul „Wind Rock”), unde s-au înscris deja 36 de trupe de rock.
Este doar începutul deoarece în toamnă când se vor coace strugurii de pe dealurile Vârșețului, va avea loc “Festivalul culesului de struguri. “

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share