Timp de două zile Vârșețul a fost regele vinului în Banatul Sârbesc

Am scăpat de pandemie, și cu toate că…..suntem de peste 4 luni de zile la granița războiului Rusia-Ucraina, încercăm o evadare la vecinii noștri sârbi. Și cum Vârșețul nu e așa de departe, în acest sfârșit de săptămână evadăm la o degustare de vinuri la Festivalul vinului VINOFEST 2022, festival ce se află la cea de-a XIV-a ediție.
Au fost prezenți peste 70 de producători și comercianți de vinuri, care și-au prezentat licorile bahice în fața unui juriu de degustători , atât specialiști cât și degustători locali și din România.
Piața Primăriei din Vârșeț s-a dovedit a fi neîncăpătoare, formația de tamburași fiind cea care a dat tonul începerii premierei în fața unor personalități marcante ale vieții publice, specialiști oenologi, dar și a primarului orașului Vârșeț.
Evenimentul a fost pregătit din timp de către Organizația Turistică Vârșeț, aflată sub bagheta doamnei Tatijana Palkovac, în calitate de președinte.
Cele mai multe, dar și cele mai importante premii au fost cîștigate de către vinurile românești: două Mari Medalii de Aur ale Concursului de Vinuri din cadrul Festivalului Vinofest din Vârșeț. Este vorba de Marea Medalie de Aur obtinuta de Cramele Recas cu Chardonnay – Sole cu un punctaj de 95 de puncte si la mica distanta tot Mare Medalie de Aur obtinuta de Cramele Sera cu Muscat Ottonel cu 24,33 puncte. Doua vinuri care care dau nota standardului de calitate ale vinurilor din Banat. Urmeaza Crama Dealul Dorului (Burgund Mare – Zodiac 2017, Muscat Ottonel 2021, Cabernet Sauvignon 2018, Cabernet Sauvignon & Merlot 2019), Cramele Recaș (Chardonnay-Sole 2021, Muscat Ottonel 2020), Thesaurus (Amadoc-Sauvignon Blanc 2019, Shiraz – Cabernet S. Merlot 2016), Domeniile Sera (Muscat Ottonel 2017), Castel Huniade (Muscat Ottonel 2020), Crama Aramic (Muscat Ottonel 2020, Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră 2019). Cele patru crame premiate vin de pe dealurile Silagiului și Buziașului.
Premiile, diplomele și cupele au fost preluate de domnul Darius Georgiu vicepreședinte al CCIAT și domnul Iavor Radovancovici, reprezentant de seamă al comunității sârbilor din Timișoara, patronul Restaurantului Lloyd din orașul de pe Bega.


Cei prezenți s-au putut delecta cu un concert al tamburașilor orchestrei RTV Voivodina, dar și cu concerte ale Ansamblului VELOS sau ABBA real tribute band.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share