Tinerii și eforturile pentru combaterea schimbărilor climatice

Vineri 17 decembrie 2021– SNSPA în parteneriat cu TERRA Mileniul III și Reper21 au organizat prima dezbatere în cadrul activității “Serile Climei”.

Împreună cu tineri interesați de tematicile de mediu, s-a discutat despre Conferința Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice – COP 26. Au fost prezenți: climatologul Roxana Bojariu, care coordonează Grupul de cercetare privind variabilitatea și schimbarea climatică, din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) și Călin Iorga, student în cadrul Universității Politehnice din București, care a participat, ca reprezentat al asociației Clean Path Initiative, la COP 26.

S-au dezbătut efectele negative ale încălzirii globale, despre rolul COP 26 și al altor conferințe internaționale în adoptarea deciziilor necesare accelerării eforturilor pentru combaterea schimbărilor climatice și despre eforturile tinerilor din România în combaterea schimbărilor climatice.

 

Tinerii sunt cei care vor resimți cel mai acut, consecințele lipsei noastre de acțiune de azi și tot ei vor fi cei care vor trebui să găsească soluții de atenuare și adaptare la schimbările climatice. De aceea ne adresăm lor și dorim să îi invităm să participe la acțiuni concrete de combatere a schimbărilor climatice” a precizat Mihai Dănilă – coordonatorul activității Serile Climei, doctorand SNSPA

Adaptarea la schimbările climatice presupune mai întâi educare și conștientizare. Prin acest demers continuăm acțiunile noastre de conștientizare privind schimbările climatice și de implicare a tinerilor în luarea deciziilor cu privire la problemele de mediu și climă” – Lavinia Andrei, președinte TERRA Mileniul III

Despre activitatea Serile Climei din cadrul proiectului Angajament pentru Climă

“Serile Climei” reprezintă una din activitățile organizate de TERRA Mileniul III, Asociația Reper 21 și Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), prin proiectul ”Angajament pentru Climă”, finanțat de Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Scopul proiectului este creșterea conștientizării, implicării civice și educării cetățenilor din România, în combaterea cauzelor și efectelor schimbărilor climatice. Un accent deosebit în cadrul proiectului este pus pe populația tânără, care va fi cea mai afectată de efectele generate de schimbările climatice.

Activitatea Serile Climei cuprinde un set de 12 dezbateri informale, care se vor desfășura în perioada decembrie 2021-iunie 2022, al căror scop este promovarea în rândul tinerilor a tematicilor de mediu și creșterea conștientizării riscurilor generate de schimbările climatice.

 

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia).

Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile.

Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro

Pentru mai multe detalii despre Serile Climei puteți accesa link-ul:

Serile climei: 12 dezbateri pe tema schimbărilor climatice

De asemenea, vă stăm la dispoziție pentru alte informații despre activitatea Serile Climei și proiectul Angajament pentru Climă.

Lavinia Andrei
Președinte Fundația TERRA Mileniul III
Email: office@terramileniultrei.ro
Tel: 0722155110

Mihai Dănilă
Coordonator Serile Climei
Email: mihai.danila.21@drd.snspa.ro
Tel: 0756258109

Distribuie acest articol Oficial Media
Share